Twins kampioen in de Overgangsklasse

Twins heeft het kampioenschap veroverd in de Overgangsklasse. Vanmiddag werd in Heemstede met 0-8 de laatste benodigde overwinning geboekt. Daarmee heeft de club uit Oosterhout het recht gekregen op promotiewedstrijden tegen hoofdklasser AdoLakers, dat in de Play-Downs als laatste eindigde.

Twins sloot in juni de reguliere competitie na achttien wedstrijden af met een derde plaats. Met dertien zeges eindigde de club uit Oosterhout daarmee in punten op gelijke hoogte met Orioles. DSS had op beide teams vier punten voorsprong. Na de opspliting van de Overgangsklasse won Twins vervolgens veertien van zijn achttien wedstrijden, waarvan tien op rij. Dat was voldoende om zowel Orioles als DSS in het klassement in te halen.

Met slechts twee punten voorsprong in het klassement op DSS uit Haarlem werd vandaag in Heemstede de laatste wedstrijd uit de Overgangsklasse gewonnen van RCH-Pinguins. Twins zegevierde met een overtuigende 0-8 shut-out. Daarmee eindigden de honkballers uit Oosterhout definitief als eerste en mogen ze nu vanaf zaterdag om promotie naar de hoofdklasse spelen tegen AdoLakers.

Afscheid

Martijn Meeuwis

Martijn Meeuwis.
Foto: © Rob Jelsma

RCH-Pinguins verstoorde zaterdag nog bijna het afscheid van voormalig international Martijn Meeuwis bij Twins. De oud-speler van DOOR Neptunus stopt met honkbal en kreeg om die reden zaterdag na 8 2/3 inning een publiekswissel. Twins leidde op dat moment de wedstrijd met 3-2. Na de wissel sloeg RCH-Pinguïns prompt een pitch van Jurriaan Korff het buitenveld in. Dat leverde de gelijkmaker op. Pas in de tiende inning kon Twins alsnog zijn vege lijf redden. Voor RCH-Pinguïns gooide de Nederlandse international Chris Mowday de volledige tien innings.

Meeuwis, begonnen met honkballen bij Roef uit Moergestel, speelde acht seizoenen in de hoofdklasse voor Twins, Mr.Cocker HCAW en DOOR Neptunus. Hij kwam in 277 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .380. Met HCAW (2005) en Neptunus (2010) bereikte hij de Holland Series. In 2010 leverde dat een landstitel op. Meeuwis keerde in 2011 terug bij Twins, de club waarvoor hij tussen 1998 en 2004 zeven seizoenen speelde.

Versterking

De formatie van de nieuwe hoofdcoach Bart van Gils trok voor het begin van dit seizoen de nodige versterking aan. Vanuit de hoofdklasse kwamen Brian Biezen (UVV), Shurty Tremus (UVV) en Anthony Vrolijk (Sparta/Feyenoord). Van het Belgische Hoboken Pioneers kwam catcher Stijn Janssens over. Hij maakt tevens deel uit van het nationale team van België. Twins had al de beschikking over de voormalige hoofdklassespelers Juriaan Korff en Kevin Roovers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page