UVV wint Play-Downs

UVV is winnaar geworden van de Play-Downs. De Utrechtse honkballers wonnen vandaag hun zevende wedstrijd. Mr.Cocker HCAW werd met 7-5 verslagen. De eerste plaats werd voor UVV een feit nadat Mampaey The Hawks gisteren kostbare punten had verspeeld tegen AdoLakers.

UVV verloor tijdens de Play-Downs slechts twee wedstrijden. Alleen AdoLakers (2-5) en Mampaey The Hawks (0-9) waren eenmaal te sterk voor de Utrechtse honkballers. Zaterdag verspeelde Mampaey The Hawks echter kostbare punten tegen AdoLakers, waarmee de eerste plaats voor UVV in de Play-Downs een feit was geworden.

De strijd om handhaving in de hoofdklasse werd in belangrijke mate bepaald door de sanctie die de honk- en softbalbond KNBSB afgelopen week AdoLakers oplegde. De Haagse ploeg won meer wedstrijden dan Mr.Cocker HCAW, maar is door een forse sanctie alsnog veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie-wedstrijden tegen de kampioen uit de Overgangsklasse.

Sweep

UVV sloot zijn tweede opeenvolgende seizoen in de hoofdklasse af met een sweep tegen Mr.Cocker HCAW. Na de winst op donderdag (5-4) werd dit weekeinde nog eens twee keer gewonnen. Zaterdag leidden rechtsvelder Norbert Jongerius en pitcher Dennis Burgersdijk UVV naar een 0-3 winst op Mr.Cocker HCAW. Dennis Burgersdijk nam een no-hitter mee de zevende inning in, terwijl Jongerius met zijn vier honkslagen twee van de drie Utrechtse punten scoorde. Op het pitchen van Ivan Granados opende Norbert Jongerius in de vijfde inning de score. Hij kwam na een stootslag veilig op het eerste honk en werd uiteindelijk binnengeslagen door Dennis de Quint. Twee innings later lieten de twee spelers van UVV opnieuw hun knuppel spreken. Nu sloeg Jongerius een honkslag en kon hij binnenlopen toen De Quint de bal zelfs voor drie honken het midveld in had getimmerd. De Belg bracht hierna de 0-3 eindstand op het scorebord na een hit van Ferd van Stekelenburg.

Vangbal van buitenvelder Brennan Nijhof (UVV).

Vangbal van buitenvelder Brennan Nijhof (UVV).
Foto: © Alfred Cop

Pas in de zevende slagbeurt hoefde pitcher Dennis Burgersdijk de eerste honkslagen toe te staan aan de slagploeg van Mr.Cocker HCAW. Met twee man uit brak Juriën Overman de no-hitter op met een tweehonkslag. Hij kon door naar het derde honk op een hit van Jarno Koenen. Maar met zijn achtste strikeout voorkwam Burgersdijk dat HCAW het eerste punt kon scoren. Het bleven uiteindelijk de enige twee honkslagen die Dennis Burgersdijk (5-5-2-0) dit duel in acht innings toestond. In de negende inning maakte closer Kim van Lavieren de klus af. Hij stond niemand meer toe op de honken.

Zondag scoorde UVV al zesmaal in de eerste inning om de basis te leggen voor de 7-5 overwinning. In die eerste inning had de Utrechtse ploeg daar slechts drie honkslagen op het pitchen van Jasper de Heus voor nodig.
Vanaf de vijfde inning kreeg Mr.Cocker HCAW de kans om terug in de wedstrijd te komen. In de zesde inning scoorde de ploeg driemaal op tweepitters van Levine Gabriëls en Arjan Elshof. Maar uiteindelijk kwamen de Bussumse honkballers toch tekort. Linoy Croes scoorde in de negende inning het vijfde en laatste punt voor HCAW na een Utrechtse veldfout. Jurjen van Zijl (8-2-6-0) werd winnend werper.

Race

Mampaey The Hawks was lang in de race om de eerste plaats in de Play-Downs. Maar de honkballers uit Dordrecht, die dit seizoen debuteerden in de hoofdklasse, verloren de strijd zaterdag toen de ploeg met 4-3 onderuit ging tegen AdoLakers. In Den Haag kwam The Hawks tweemaal op voorsprong, maar poetste de thuisploeg die beide keren weg met twee runs. De eerste keer in de tweede inning en vervolgens nog een keer in de zevende Haagse slagbeurt. Bij een 2-3 achterstand sloegen Paul Van Velthoven en Wamaer Bordewijk (tweehonkslag) de twee winnende punten binnen.

Voor AdoLakers gooide Timo van Ancum zes innings, waarin hij twaalf honkslagen tegenkreeg. Martijn Riphagen werd in de laatste drie innings winnend werper. The Hawks kwam dit duel tot dertien hits, zes meer dan de slagploeg van AdoLakers. Voor AdoLakers was het de derde zege in de Play-Downs. Daarmee hebben de Haagse honkballers, die in de reguliere competitie niet verder waren gekomen dan twee zeges, van alle tegenstanders uit de Play-Downs eenmaal gewonnen. De overwinning tegen Mr.Cocker HCAW werd door het meespelen van Eugene Henson bij de Haagse ploeg echter deze week ongeldig verklaard.

Mampaey The Hawks kon zijn succesvolle seizoen vandaag nog wel met een overwinning afsluiten. Tegen AdoLakers opende de ploeg uit Dordrecht met twee punten in de vierde inning. Drie Haagse hits brachten twee innings later AdoLakers echter op voorsprong: 2-3. The Hawks liet zich niet van de wijs brengen en trok in de slotfase het duel alsnog naar zich toe. In de zesde inning scoorde Gregory Trinidad de gelijkmaker, waarna een inning later Frans van de Heuvel (honkslag) en Bob de Bruijn (driehonkslag) het verschil maakten. Na negen innings zegevierde The Hawks met 5-4.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page