Vaessen Pioniers na thriller naar finale

Spannender hadden Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam het vandaag niet kunnen maken. Pas in de negende inning scoorde de Hoofddorpse ploeg het winnende punt na een walk-off tweehonkslag van Michael Pluijmers. Daarmee plaatste de Hoofddorpse ploeg zich ten koste van de Amsterdamse honkballers voor de Holland Series. De overwinning geeft Pioniers bovendien recht op deelname aan het Europa Cup-toernooi volgend jaar.

DOOR Neptunus plaatste zich gisteren als eerste ploeg voor de Holland Series. Vanmiddag maakten Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam in de laatste wedstrijd uit de Play-Offs uit welk team zich als tweede zou plaatsen voor de finale. Aanvankelijk hadden de Amsterdamse honkballers de beste papieren. Na een duidelijke 0-11 overwinning op donderdagavond had de ploeg van hoofdcoach Sidney de Jong nog maar één zege nodig om zich te plaatsen voor de Holland Series. Vaessen Pioniers vocht zich echter dapper terug in de strijd. Gisteren won Pioniers al met 0-2. Vandaag volgde een ongekend spannende wedstrijd, waarin beide teams in acht innings maar eenmaal wisten te scoren.

L&D Amsterdam opende de score toen Bas Nooij in de tweede inning een pitch van Eddie Aucoin voor twee honken langs de lijn in het linksveld had geslagen. Daarop kon Kenny Berkenbosch (honkslag) veilig de thuisplaat passeren. Rashid Gerard (vier wijd) probeerde vanaf het eerste honk ook te scoren. Hij werd op de thuisplaat echter verschalkt door een goede aangooi van linksvelder Kevin Dirksen.

Gelijkmaker

Eddie Aucoin (5-1-4-0) stond uiteindelijk slechts vier honkslagen toe totdat hij in de achtste inning werd vervangen voor Swen Huijer. De Amerikaan liet alleen in de derde inning nog een loper toe op het tweede honk. Pitcher Jos de Jong kreeg in de vijfde inning de gelijkmaker tegen. Tot dat moment had Pioniers al acht honkslagen geslagen, maar niet gescoord. Dat lukte pas toen Danny Rombley in de vijfde Hoofddorpse slagbeurt de bal over de omheining van het linksveld had geslagen. De daaropvolgende twaalf spelers van Pioniers werden uitgeschakeld.

Pas in de tweede helft van de negende inning volgde de beslissing. Kevin Dirksen opende de slagbeurt van Pioniers met een honkslag en kon een honk opschuiven na een opofferingsstootslag van Dè Flanegin. Hoofdcoach Sidney de Jong greep in en verving reliever Kyle Ward voor Jurrian Koks. Maar hij zag zijn vijfde pitch op Michael Pluijmers in het rechtsveld verdwijnen. Op de walk-off tweehonkslag scoorde Dirksen de winnende 2-1 en plaatste Pioniers zich voor de Holland Series. Daarin is vanaf zaterdag DOOR Neptunus de tegenstander.
Door de overwinning heeft Vaessen Pioniers zich bovendien geplaatst voor het Europa Cup-toernooi van volgend jaar. Eerder kwalificeerde DOOR Neptunus zich daar ook al voor. De Rotterdamse ploeg deed dat met de eerste plaats in de reguliere competitie.

Verrassen

Met het toegangsbewijs voor de Holland Series op zak, lieten de honkballers van DOOR Neptunus zich vandaag verrassen door Corendon Kinheim. De Haarlemse ploeg sloeg in de eerste inning ongenadig hard toe. Op het pitchen van Tim Roodenburg scoorde de ploeg al zevenmaal voordat de tweede nul was gemaakt. De Haarlemse formatie kwam deze slagbeurt tot zeven hits en profiteerde van drie veldfouten van DOOR Neptunus. Pas nadat René Cremer de bal in een dubbelspel had geslagen, kwam er een einde aan het lijden van DOOR Neptunus.

Hits van Ramiro Balentina en Quintin de Cuba brachten in de tweede inning ook Mervin Gario over de thuisplaat voor de 0-8 voorsprong. In het restant van het duel kwam Kinheim op het pitchen van Misja Harcksen, Diornick Sanchez, Jorian van Acker en Brendan Wise tot nog maar slechts twee honkslagen, maar wist de Haarlemse ploeg de voorsprong wel vast te houden.

Verdienste

Dat was mede de verdienste van pitcher Leon Boyd (7-1-5-1). Hij sloot zijn seizoen af met zeven sterke innings. Boyd stond pas het eerste punt toe in de zesde inning nadat Kalian Sams met een honkslag Adrian Anthony (tweehonkslag) over de thuisplaat had geslagen. Op het pitchen van Steven van Groningen brachten Daniel Fernandez en Dwayne Kemp, allebei met vier wijd op de honken gekomen, de eindstand in de achtste inning op 3-8.

Beste slagman dit duel werd Corendon Kinheim-speler Ramiro Balentina. Hij sloeg in vier tellende slagbeurten drie van de elf Haarlemse hits. DOOR Neptunus kwam tot zeven slagbeurten. De Rotterdamse honkballers vervolgen hun seizoen zaterdag met de Holland Series. Voor titelverdediger Corendon Kinheim zit het seizoen 2013 er op.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page