Wladimir Balentien slaat 53e homerun

Wladimir Balentien is weer een stapje dichterbij het nieuwe Japanse homerunrecord gekomen. De Nederlandse international sloeg gisteravond in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Chunichi Dragons zijn 53e homerun van het seizoen.

Linksvelder Balentien sloeg in zijn derde slagbeurt een homerun over de omheining in het linksveld. Zijn solohomerun in de zesde inning bracht Yakult Swallows op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk kwam Balentien dit duel tot drie hits in vijf slagbeurten met een strikeout in de zevende inning. Het duel in het Nagoya Dome werd bijgewoond door 26.548 toeschouwers.

Het was de eerste homerun voor Balentien sinds 30 augustus, de maand waarin hij in totaal achttien keer de bal over de hekken had getimmerd. In de daaropvolgende 27 slagbeurten bleef de honkballer van Curaçao zonder homerun. Met zijn 53e homerun is hij nu nog maar twee homeruns verwijderd van het record van de Japanner Sadaharu Oh.

Balentien sloeg gisteren bovendien twee punten over de thuisplaat. Daarmee komt zijn aantal binnengeslagen punten op 114, slechts zes achter op Tony Blanco. Balentien leidt de competitie al in homeruns en slaggemiddelde (.337) en is dus ook nog altijd dichtbij de Triple Crown.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page