Martis opgeroepen voor hoofdmacht Minnesota Twins

Hij had er vier seizoenen op moeten wachten, maar gisteren kwam voor de Curaçaose pitcher Shairon Martis toch eindelijk het bericht. De 26-jarige Nederlandse international mag zich melden bij de hoofdmacht van zijn Major League-organisatie. Hij maakt deel uit van een groep van zeven spelers van Rochester Red Wings, die door Minnesota Twins is opgeroepen.


Met de promotie sluit Martis een turbulente periode af. In 2009 begon hij nog het seizoen als één van de vijf startende pitchers van Washington Nationals in de Major League. Hij kon de verwachtingen echter niet waarmaken. En nadat hij eind juni van dat jaar door Washington Nationals werd teruggezet naar het Triple A-team, ging het snel bergafwaarts. Eerst werd hij teruggezet naar het Double A-team, waarna Martis in korte tijd wisselde van clubs. Hij kwam uiteindelijk via Pittsburgh Pirats (november 2011) terecht bij Minnesota Twins (juni 2012).

Ook daar leek hij aanvankelijk weinig succesvol. Maar sinds de club uit Minnesota de Curaçaose pitcher heeft omgeschoold tot closer, keerde het succes eindelijk terug. Dit seizoen had Martis maar liefst elf saves. Hij sloot 21 van zijn 42 wedstrijden voor Rochester Red Wings af en had 65 keer drie slag en 31 keer vier wijd in 80 1/3 inning. Dat leverde hem een verdiende puntengemiddelde op van 4.26.

Play-Offs

Het Triple A-team van de club uit Minnesota werd gisteren in de International League Play-Offs uitgeschakeld. Pawtucket Red Sox won de vijfde en beslissende wedstrijd uit de serie met 3-0. Pawtucket scoorde driemaal in de tweede inning. Martis sloot het duel voor zijn ploeg af op de heuvel. Hij maakte de laatste vier nullen, maar gooide ook eenmaal geraakt werper, één keer vier wijd en had een strikeout in de negende inning. Het was voor het eerst sinds 2006 dat Rochester Red Wings de Play-Offs had bereikt.

De uitschakeling van Rochester Red Wings maakte het gisteren voor Minnesota Twins mogelijk om zijn selectie voor de laatste 21 wedstrijden van het seizoen uit te breiden. In totaal zeven spelers werden opgeroepen. Zij maken deel uit van de selectie tijdens de wedstrijd van vanavond tegen Los Angeles Angels. Martis maakte geen deel uit van het 40-man roster. Voor hem was ruimte in de selectie gekomen na een schouderblessure van pitcher Samuel Deduno. Bij het Major League-team zal de international, die met Nederland dit jaar deelnam aan de World Baseball Classic, worden gebruikt als reliever.
In 2008 en 2009 gooide Martis twintig wedstrijden voor Washington Nationals in de Major League. Hij kwam tot zes zeges en zes nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 5.30.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page