Wladimir Balentien één homerun verwijderd van record

Wladimir Balentien heeft vanmiddag zijn 54e homerun van het seizoen geslagen voor Yakult Swallows. De Nederlandse international heeft daarmee het Japanse homerunrecord op één homerun genaderd.

Yakult Swallows is vandaag aan een serie van zes thuiswedstrijden begonnen tegen Hiroshima Carp (10, 11 en 12 september) en Hanshin Tigers (13, 14 en 15 september). Eerder had Balentien al aangegeven het record van de legendarische Sadaharu Oh graag in het Jingu Stadium te willen verbreken. Hij wachtte vanmiddag niet lang om de eerste stap te zetten. In de eerste inning van de wedstrijd tegen Hiroshima Carp sloeg hij direct raak.

De pitch van Kenta Maeda, tijdens de World Baseball Classic als pitcher nog ongenaakbaar voor Japan in de wedstrijd tegen Nederland, verdween ver over de omheining van het midveld en was goed voor twee punten. Het betekende de 54e homerun van Balentien. Hij heeft nu nog één homerun nodig om het record te evenaren. Eerder sloegen Sadaharu Oh (1964), Tuffy Rhodes (2001) en Alex Cabrera (2002) al eens 55 homeruns in één seizoen. De 54e homerun van Balentien was een evenaring van de prestatie uit 1985 van Randy Bass.

Vier wijd

Voor deze wedstrijd had Balentien in drie seizoenen in de Nippon Professional Baseball een slaggemiddelde van .185 tegen Maeda. Hij had in dertig slagbeurten slechts twee homeruns op de Japanse international geslagen.
De homerun van vanmiddag was de 33e in het Jingu Stadium van Yakult Swallows en de negende van dit seizoen in een wedstrijd tegen Hiroshima Carp.

Het bleef voor Balentien bij de ene homerun. In het restant van de wedstrijd kreeg hij twee strikeouts, eenmaal vier wijd en sloeg hij in de negende inning de bal in een dubbelspel om een einde aan het duel te maken. Yakult Swallows verloor de wedstrijd met 3-9. De ploeg van Balentien speelt nog 22 wedstrijden dit seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page