Balentien evenaart Japans homerunrecord

Even na half één Nederlandse tijd heeft Wladimir Balentien zijn 55e homerun van het seizoen geslagen. De Nederlandse international heeft daarmee het Japanse homerunrecord geëvenaard. Bij het passeren van de thuisplaat ontving de honkballer van Curaçao een bos bloemen.

Tijdens zijn derde slagbeurt in de zesde inning van de wedstrijd tegen Hiroshima Carp  sloeg Balentien met één slag en één wijd een pitch van Kan Otake ver over de omheining in het rechtsveld van het Jingu Stadium. Het was zijn vijfde homerun dit seizoen op het pitchen van Otake. Yakult Swallows had op dat moment al een achterstand van 0-6.

Daarmee heeft de profhonkballer van Curaçao geschiedenis geschreven. Met zijn 55e homerun heeft hij het Japanse record geëvenaard. De legendarische Sadaharu Oh was in 1964 de eerste speler die 55 homeruns in één seizoen sloeg. Hij deed dat voor Yomiuri Giants. Na hem wisten alleen de Amerikaan Tuffy Rhodes (Kintetsu Buffaloes) en de Venezolaan Alex Cabrera (Seibu Lions) dat record te evenaren. Zij kregen geen kans meer om het record te verbreken.

Wijdballen

Die kans krijgt Balentien wel. Hij heeft met zijn Yakult Swallows nog 22 wedstrijden te gaan. Hij ligt momenteel op koers om het seizoen af te sluiten met 66 homeruns. En dat terwijl Balentien de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen moest missen, nadat hij geblesseerd was geraakt toen hij met het Nederlands team eerder dit jaar deelnam aan de World Baseball Classic.
Gisteren sloeg Balentien al zijn 54e homerun. Na zijn homerun van vanmiddag kreeg Balentien vier wijdballen op rij in zijn volgdende slagbeurt. In zijn eerste twee slagbeurten sneuvelde Balentien door grondballen.

Uiteindelijk verloor Yakult Swallows ook de tweede wedstrijd uit de serie tegen Hiroshima Carp. Het werd 2-6 voor de bezoekers. Morgen krijgt Balentien tegen dezelfde club de kans om het onvoorstelbare Japanse record te verbreken. Hij krijgt startend pitcher Yusuke Nomura tegenover zich. Dit seizoen wist hij nog maar één homerun te slaan op het pitchen van Nomura.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page