Debuut Martis in hoofdmacht Minnesota Twins

Pitcher Shairon Martis heeft gisteravond op Target Field zijn debuut gemaakt in de Major League voor de hoofdmacht van Minnesota Twins. Hij deed dat op uitstekende wijze in een voor de honkballers uit Minnesota verschrikkelijke wedstrijd. Minnesota Twins verloor de wedstrijd tegen Oakland Athletics uiteindelijk met 3-18.

Oakloand Athletics behaalde afgelopen avond de meeste honkslagen (22) en punten (18) in een enkele wedstrijd dit seizoen, maar moest op het pitchen van de Nederlandse international in de achtste inning het antwoord schuldig blijven. Op het pitchen van Martis sloeg Eric Sogard een hoge bal, die op foutgebied in het linksveld kon worden gevangen. Hierna zette de honkballer van Curaçao eerst Michael Choice met drie slagballen aan de kant, waarna hij ook Andy Parrino met een strikeout uitschakelde om een einde aan de slagbeurt te maken.

De vierde inning zorgde voor een dieptepunt voor Minnesota Twins. De ploeg kreeg tien punten tegen en zag de achterstand oplopen tot 1-13. Manager Ron Gardenhire, die zelf in de vierde inning uit het veld werd gestuurd, gebruikte dit duel uiteindelijk zes pitchers, waaronder debutanten Cole de Vries en Shairon Martis.

Nederlandse banden

Martis was uiteindelijk de enige pitcher dit duel, die geen punten hoefde toe te staan aan de de koploper uit de American League West. Hij gooide in de achtste inning twee van de zes strikeouts voor zijn ploeg en had slechts dertien ballen nodig voor drie nullen. Daarvan waren er tien slag. Voor Minnesota Twins was de 3-18 de grootste nederlaag dit seizoen.

Naast Martis heeft ook De Vries Nederlandse banden. De over-overgrootouders van zijn vader verhuisden in 1896 vanuit Friesland naar de Verenigde Staten. De Vries speelde vorig jaar al zeventien wedstrijden voor Minnesota Twins in de Major League. Voor Martis was het zijn 21e wedstrijd in de Major League. In 2008 (4) en 2009 (15) startte hij negentien wedstrijden voor Washington Nationals. Vorige week werd Martis overgeheveld van het Triple A-team Rochester Red Wings. Hij was daarmee de meest verrassende ‘september call-up‘ van de organisatie uit Minnesota.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page