Nieuw Japans homerunrecord laat op zich wachten

Wladimir Balentien moet nog even wachten voordat hij kan worden gekroond tot de enige Japanse homerun koning. Gisteren evenaarde hij het homerunrecord met zijn 55e homerun in de wedstrijd tegen Hiroshima Toyo Carp. Met zijn moeder en enkele leden van de Nederlandse ambassade op de tribunes slaagde de Nederlandse international er niet in om tegen diezelfde tegenstander vandaag het record ook te verbreken.

In de wedstrijd van vanavond (lokale tijd) tussen Yakult Swallows en Hiroshima Toyo Carp werden zes homeruns geslagen, maar juist geen enkele door de speler waar iedereen voor naar het Meiji Jingu Stadium in Tokyo was gekomen.

Hiroshima Toyo Carp kwam op een 0-3 voorsprong door onder meer een tweepunten-homerun van Kila Ka’aihue. Shingo Kawabata (Yakult Swallows) verkleinde die achterstand in de gelijkmakende eerste slagbeurt met een homerun aanvankelijk nog wel tot 2-3. Maar via vier homeruns, van onder andere Yusuke Nomura (derde inning), Hisashi Takeuchi (zesde inning) en Ryosuke Kikuchi (achtste inning) liepen de bezoekers snel uit naar de 6-12 overwinning op de hekkensluiter uit de Central League.

Uitdagers

Voorlopig blijft daarmee de teller voor Balentien (.339) staan op 55. Maar waar in het verleden andere uitdagers van het record alleen nog (opzettelijk) vier wijd kregen, kreeg de honkballer van Curaçao vandaag wel kans om het record te verbreken. In de Japanse avond kreeg Balentien in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning na zeven pitches nog wel vier wijd, maar werd hij in de zesde inning door startend pitcher Yusuke Nomura ook met drie slag aan de kant gezet. Daarvoor had de linksvelder in de derde inning een grondbal naar de korte stop geslagen. In zijn laatste slagbeurt kwam de honkballer van Curaçao in de achtste inning tot zijn enige honkslag van de wedstrijd.

Vanaf morgen krijgt Balentien een nieuwe kans als zijn Yakult Swallows begint aan een serie van drie thuiswedstrijden tegen Hanshin Tigers. Die wedstrijden worden gespeeld op 13, 14 en 15 september. Ook bij die wedstrijden zullen leden van de Nederlandse ambassade in Tokyo aanwezig zijn.

Erfstuk

Balentien evenaarde gisteren het Japanse homerunrecord uit de Nippon Professionel Baseball. Met zijn 55e homerun evenaarde de honkballer van Curaçao de prestaties van de Japanse legende Sadaharu Oh (1964), de Amerikaan Karl ‘Tuffy’ Rhodes (2001) en Alex Cabrera uit Venezuela (2002). Yakult Swallows speelt dit seizoen nog 21 wedstrijden voordat de reguliere competitie ten einde komt.

Overigens heeft de toeschouwer, die gisteren de 55e homerun van Balentien had gevangen, de bal teruggegeven. In ruil daarvoor heeft hij een door Balentien gesigneerde knuppel ontvangen, die hij als erfstuk in de familie wil houden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page