Balentien slaat 0 uit 4 tegen Hanshin Tigers

“Ik wil dit seizoen geen homerun aan hem toestaan”, liet de voormalig Major Leaguer Jason Standridge vooraf aan de wedstrijd tussen Yakult Swallows en Hanshin Tigers weten. De Amerikaan slaagde in die opdracht. Hij hield Wladimir Balentien in ieder geval nog één dag langer af van zijn homerunrecord. De honkballer van Curaçao sloeg vandaag geen honkslag.

Niettemin was Balentien vandaag wel dichtbij zijn recordbrekende 56e homerun. In de eerste inning nam de honkballer van Curaçao een pitch van Jason Standridge vol op de knuppel, maar de bal werd tegen de omheining gevangen door de midvelder van Hanshin Tigers.

In het restant van de wedstrijd bleef Balentien slagballen krijgen van Standridge en later ook reliever Tomoyuki Kubota. Maar een homerun bleef uit. In de derde inning sneuvelde Balentien door drie slag en ook in de zesde (vangbal rechtsveld) en achtste (grondbal naar de pitcher) inning bereikte Balentien niet veilig de honken.

Rookie-pitcher

Het was de eerste keer dat de voormalige Major Leaguers Balentien en Standridge tegenover elkaar stonden. “Ik ben ervan overtuigd dat Balentien het record gaat verbreken. Maar niet vanavond”, aldus Standridge voor aanvang van de wedstrijd. Morgen is het de beurt aan 19-jarige rookie-pitcher Shintaro Fujinami. De rechtshandige pitcher van Hanshin Tigers maakte afgelopen april zijn profdebuut in de Japanse competitie. Zijn fastball kan een snelheid bereiken van 151 kilometer per uur.

Na de grondbal van Balentien in de achtste inning verliet een groot deel van de ruim 29.000 toeschouwers al teleurgesteld het Jingu Stadium in Tokyo. Uiteindelijk won  Hanshin Tigers de wedstrijd met 2-3. Vooraf aan de wedstrijd werden nog duizenden maskers met het portret van Balentien uitgedeeld.
Morgen krijgt de Nederlandse international een nieuwe kans tegen hetzelfde team in Jingu Stadium. Yakult Swallows speelt nog twintig wedstrijden. Morgen en overmorgen worden de laatste twee thuiswedstrijden uit de serie tegen Hanshin Tigers gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page