Urbanus terug aan het roer bij L&D Amsterdam

Na een jaar afwezigheid keert Charles Urbanus weer terug aan het roer bij hoofdklasser L&D Amsterdam. Hij volgt de vertrokken Sidney de Jong op. Urbanus leidde de Amsterdamse honkballers in 2011 naar de landstitel en werd dat jaar uitgeroepen tot Amsterdamse Coach van het Jaar.

Een jaar geleden was het juist Sidney de Jong die Charles Urbanus opvolgde bij L&D Amsterdam. Nu zijn de rollen omgedraaid. Eerder deze week maakte Sidney de Jong bekend dat hij aan de slag gaat als assistent-coach bij het Nederlands team. Daarop heeft L&D Amsterdam opnieuw Urbanus benaderd.

De voormalig international had zijn taken aan het einde van het seizoen 2011 om persoonlijke redenen neergelegd, maar is nu op dat besluit teruggekomen. Urbanus had tussen 2010 en 2012 drie jaar de hoofdklasseploeg van L&D Amsterdam onder zijn hoede. Hij leidde zijn team naar de Holland Series in 2010 en 2011. In 2011 werd de landstitel veroverd. Na afloop van dat seizoen werd hij door de gemeente Amsterdam uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Eerder was Urbanus, die is opgenomen in de Nederlandse Hall of Fame, al vier seizoenen hoofdcoach bij het Rotterdamse Neptunus. Met deze ploeg won hij de landstitel in 1991 en 1993 en veroverde hij drie Europese clubtitels.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page