DOOR Neptunus start Holland Series met winst

Het was wel niet net zo’n ruime zege als vier jaar geleden, maar opnieuw is DOOR Neptunus de Holland Series tegen Vaessen Pioniers begonnen met een shut-out. In het Rotterdamse Neptunus Familiestadion leidde pitcher Diegomar Markwell zijn ploeg naar een 4-0 zege.

DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers stonden eenmaal eerder tegenover elkaar in de Holland Series. Die serie openden de Rotterdamse honkballers in 2009 met een klinkende 16-0 overwinning, de opmaat naar het latere kampioenschap. Diegomar Markwell was toen de winnend werper, terwijl Jeroen Sluijter de aanval leidde met drie hits en vijf binnengeslagen punten. Sluijter is inmiddels één van de coaches bij de Rotterdammers, maar Markwell is nog altijd de belangrijkste pitcher bij Neptunus.

Slechts 257 toeschouwers hadden vanmiddag de regen getrotseerd voor de eerste wedstrijd uit de best-of-seven. Door de slechte weersomstandigheden kon het duel pas twee uur later beginnen. Om 16.00 uur gaf plaatscheidsrechter Johan Brandsma groen licht. Dat was het sein voor een pitchersduel tussen Josh Rickards (Vaessen Pioniers) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus). Markwell stond in de eerste vier innings alleen een loper met vier wijd toe op de honken. Uiteindelijk moest Markwell wel meer honkslagen (7) toestaan dan zijn tegenstander Rickards (3), maar moest de Amerikaan  door een handjevol vrije lopen al vroeg capituleren.

Kansen

Al in de eerste inning kreeg Neptunus Gianison Boekhoudt (honkslag) en Benjamin Dille (vier wijd) op het derde en tweede honk. Met drie slag voor de gevaarlijke slagman Kalian Sams ontsnapte Rickards aanvankelijk nog wel. Maar in de derde inning lukte dat niet nogmaals.
Nadat de honken vol waren gestroomd door een honkslag van Benjamin Dille en vrije lopen op rij voor Raily Legito en Dwayne Kemp, miste Rickards de kans om de profhonkballer uit de organisatie van Texas Rangers opnieuw uit te schakelen. Sams kwam nog wel op drie wijd en twee slag, maar mocht nu na de vierde wijdbal gratis naar het eerste honk, waardoor Dille de score kon openen.

Pitcher Josh Rickards kwam al vroeg in de problemen.

Pitcher Josh Rickards kwam al vroeg in de problemen.
Foto: © Rob Jelsma

De Rotterdammers profiteerden optimaal van hun kansen. Want na een opofferingsslag van Gyenuar Lopez en een hit van Rafael Jozefa kwam de thuisploeg in deze slagbeurt zelfs op 3-0. En met Diegomar Markwell op de heuvel was dat voldoende voor de winst. Hij werd gesteund door drie dubbelspellen, waardoor Vaessen Pioniers geen enkele keer veilig de thuisplaat kon passeren.

Seizoensdebuut

In de zesde inning kwam een einde aan de wedstrijd voor Josh Rickards. Nadat hij Rafael Jozefa en Adrian Anthony met vier wijd toe had gelaten op de honken, kon hij de bal overgeven aan Dennis Buring. Die zag zijn derde pitch op Shaldimar Daantji het rechtsveld in verdwijnen, waarop Jozefa de eindstand op 4-0 kon bepalen.

In het slot van de wedstrijd kreeg Scott Ronnenbergh nog de kans om zijn seizoensdebuut te maken voor Vaessen Pioniers. De profhonkballer uit de organisatie van Seattle Mariners werd vorige week nog kampioen met  Pulaski Mariners in de Appalachian Rookie League en voegde zich deze week bij de Hoofddorpse selectie. Ronnenberhg kreeg in de negende inning na twee vrije lopen en een honkslag van Adrian Anthony nog wel lopers op alle honken, maar stond geen punten toe. Vaessen Pioniers-catcher Mark Duursma (2 uit 4) was de enige speler dit duel met twee honkslagen.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
VAESSEN PIONIERS  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 7 0
DOOR NEPTUNUS     0 0 3 0 0 1 0 0 X  4 5 0

Werpcijfers Vaessen Pioniers
Josh Rickards (5 1/3+2 man): 8-7-3-0
Dennis Buring (1 1/3): 0-1-1-0
Joran Klarenbeek (2/3): 0-0-0-0
Scott Ronnenbergh (2/3): 0-2-1-0

Werpcijfers DOOR Neptunus
Diegomar Markwell (8): 4-1-7-0
Berry van Driel (1): 1-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page