AdoLakers op voorsprong tegen Twins

AdoLakers is de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse overtuigend begonnen. In Oosterhout won de geplaagde hoofdklasseploeg vandaag met 2-6 van Twins, de kampioen uit de overgangsklasse. Het was de eerste wedstrijd uit de best-of-five, nadat het openingsduel in Den Haag van gisteren was verregend.

Timo van Ancum (7-2-5-0) werd na 8 2/3 innings werk uitgeroepen tot winnend werper. Hij stond in de eerste zeven innings slechts drie honkslagen toe. Zodoende bereikte lange tijd alleen in de eerste inning een speler van Twins veilig het tweede honk.

Maar op dat moment had AdoLakers al een 0-2 voorsprong genomen. Op het pitchen van Jeremy Ishak sloegen Jason Jakobus, Thomas Gei en Kelvi Martinez direct in de eerste inning raak. Een inning later liep die achterstand voor Twins na drie veldfouten en een wilde worp zelfs op tot 0-5.

Haagse aanval

Nadat Remco Gorisse (6-2-6-3) in de derde inning het pitchen over had genomen, kon Twins de Haagse aanval stoppen. Alleen in de zesde inning wist nog een speler van AdoLakers veilig de thuisplaat te bereiken. Julian Goins werd na zijn eigen honkslag binnengeslagen door een hit van Carlos Ocilia.

De honkballers uit Oosterhout konden in de achtste inning hun eer redden. Christopher Ge (veldfout) en Shurty Tremus (vier wijd) konden binnenlopen op een honkslag van Martijn Meeuwis. Maar verder dan twee punten kwam de kampioen uit de overgangsklasse op eigen veld niet. De twee teams vervolgen de Promotie/Degradatie Series morgenavond met een inhaalwedstrijd in Den Haag. Dan wordt de verregende wedstrijd van zaterdag gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page