Kalian Sams slaat DOOR Neptunus opnieuw naar winst

Nog maar vier wedstrijden speelde hij dit seizoen voor DOOR Neptunus, maar nu al is Kalian Sams van onschatbare waarde voor de Rotterdammers. Vorige week sloeg hij zijn ploeg met een grandslam-homerun naar de Holland Series. Vandaag zette hij in die finaleserie met een honkslag in de verlenging zijn ploeg op een 2-0 voorsprong in de best-of-seven.

De 27-jarige Kalian Sams heeft een bewogen seizoen achter de rug. Hij stond dit jaar onder contract van vier verschillende profclubs en was kortstondig dichtbij het einde van zijn profavontuur. Maar als hij iets heeft geleerd, dan is het om nooit op te geven.

Die wijze les bracht hij vandaag ook over op zijn ploeggenoten van DOOR Neptunus, het team waarbij hij zich vorige week had aangesloten nadat hij zijn competitie in de Verenigde Staten had afgesloten en terug was gekeerd naar Nederland. Vandaag spoorde Sams zijn team aan tot de tweede zege in de Holland Series tegen Vaessen Pioniers. Al in de negende inning zette hij de toon. Bij een 1-1 gelijke stand voerde Sams de druk bij de Hoofddorpse tegenstander met een honkslag op. Hij kwam na een gestolen derde honk zelfs dichtbij het winnende punt.

Koelbloedig

Benjamin Dille (DOOR Neptunus) bereikt veilig het tweede honk. De aangooi van Michael Pluijmers komt te laat.

Benjamin Dille (DOOR Neptunus) bereikt veilig het tweede honk. De aangooi van Michael Pluijmers komt te laat.
Foto: © Rob Jelsma

Die aanval kon Swen Huijer voor Pioniers nog wel afwenden. Met Sams op scherp schakelde hij koelbloedig Adrian Anthony en Shaldimar Daantji met drie slag uit om een verlenging noodzakelijk te maken. Maar geïnspireerd door Sams haalde de thuisploeg in de tiende inning alsnog de winst binnen. Benjamin Dille (honkslag) en Raily Legito (vier wijd) bereikten veilig de honken en konden zelfs in scoringspositie komen na een wilde worp van closer Bayron Cornelisse.
Op een grondbal van Dwayne Kemp kon korte stop Vince Rooi hierna nog wel de uit op de thuisplaat maken. Maar op het moment dat Kalian Sams opnieuw het slagperk betrad, moest Pioniers de handdoel in de ring gooien. Hij sloeg voor de derde keer dit duel succesvol raak. Hij joeg een bal hard langs midvelder Danny Rombley. Dat was ruim voldoende voor Legito om de winst te bezegelen: 2-1.

Bekijk het fotoverslag >>

Met de overwinning heeft DOOR Neptunus nu een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven van de Holland Series. De Rotterdamse honkballers krijgen de kans om de finale komende week te beslissen. Dan moeten de wedstrijden op donderdagavond en zaterdagmiddag in Hoofddorp worden gewonnen.

Stroeve start

Met de winst heeft DOOR Neptunus nu een 2-0 voorsprong in de Holland Series.

Met de winst heeft DOOR Neptunus nu een 2-0 voorsprong in de Holland Series.
Foto: © Rob Jelsma

Voor de tweede maal bleef Vaessen Pioniers zo met lege handen achter in Rotterdam. En dat terwijl de ploeg van hoofdcoach Robert Klaver nog voortvarend aan de wedstrijd was begonnen. De honkballers uit Hoofddorp profiteerden van een stroeve start van pitcher Orlando Yntema. Hij kreeg meteen in de eerste drie innings vier honkslagen tegen. Dat leverde in de derde inning een tegenpunt op. Vince Rooi sloeg Michael Pluijmers binnen.

Maar vanaf dat moment herstelde de Nederlandse international zich sterk. Hij stond alleen nog honkslagen toe aan Mark Duursma in de zevende inning en Vince Rooi in de negende inning en gaf daarmee zijn ploeg de kans om het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Daar slaagde de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen uiteindelijk ook in, alhoewel de ploeg na het gelijkmakende punt in de derde inning door hits van Adrian Anthony, Shaldimar Daantji en Raily Legito er wel tot de tiende inning op moest wachten.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 R  H E
VAESSEN PIONIERS 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0  1  7 0
DOOR NEPTUNUS    0 0 1 0 0 0 0 0 0 1  2 11 0

Werpcijfers Vaessen Pioniers
Eddie Aucoin (8): 1-1-8-0
Swen Huijer (1 1/3+2 man): 3-2-2-0
Bayron Cornelisse (1/3+1 man): 0-0-1-0

Werpcijfers DOOR Neptunus
Orlando Yntema (8 1/3+2 man): 7-3-6-0
Brendan Wise (1 2/3): 0-0-1-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page