Duel tussen AdoLakers en Twins gestaakt door regen

Het was voor AdoLakers treurigheid troef vanavond in het eigen Leen Volkerijk Stadion. Was de Haagse ploeg gisteren de Promotie/Degradatie Series tegen Twins nog zo dapper begonnen, vanavond werden de honkballers van hoofdcoach Dave Daniëls in de regen in één inning door dezelfde tegenstander afgeslacht. Voorlopig kan de wedstrijd niet snel worden vergeten, want door hevige regenval moet het restant zaterdag worden afgemaakt.

Dat de slagploeg van AdoLakers vandaag maar tot één honkslag kwam, was nog enigszins goed te praten. Het Oosterhoutse Twins had zijn troef Kevin Roovers naar de heuvel gestuurd. Hij speelde tussen 2005 en 2011 voor Almere en Mr.Cocker HCAW in de hoofdklasse en was nog weinig van zijn hoofdklassekwaliteiten verloren.

Roovers (6-1-1-1) kreeg in vijf innings slechts achttien tegenstanders tegenover zich en hoefde maar drie lopers op de honken toe te staan. Alleen catcher Carlos Ocilia sloeg een honkslag. Maar geen enkele speler van de Haagse ploeg wist veilig het tweede honk te bereiken. Bij Twins was dat wel anders. Alleen in de tweede inning zag tweede honkman Jurriaan Dijk al dertien spelers van Twins voorbijkomen.

Vonnis

Shurty Temus aan slag voor Twins.

Shurty Temus aan slag voor Twins.
Foto: © Rob Jelsma

Diezelfde inning was de wedstrijd dan ook al gespeeld. AdoLakers ging driemaal in de fout, terwijl de honkballers van Twins zeven honkslagen om de oren van pitchers Wimsley van Heijningen en Rick van der Post sloegen. Zeventien slagmensen later was de slagbeurt voor Twins voorbij en het vonnis voor AdoLakers getekend. De achterstand was in deze enkele inning al opgelopen tot 0-12.

Twins vond het hierna welletjes en gooide de rem er op. Alleen Martijn Meeuwis en Bart Hanegraaf sloegen nog honkslagen voordat het noodweer in de zesde inning losbarstte en de wedstrijd moest worden gestaakt. Op dat moment had AdoLakers één uit na drie slag voor pinch-hitter Lars Molenaar en was Roy de Milde, met niemand op de honken, voor Twins aan slag. Doordat in de Promotie/Degradatie Series de wedstrijden volledig uit moeten worden gespeeld, werd vervolgens besloten het restant van de wedstrijd vanaf zaterdag 12.00 uur uit te spelen. Dat gebeurt in Den Haag voor aanvang van de derde wedstrijd uit de best-of-five.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page