Hoofdcoach Hans Lemmink weg bij Corendon Kinheim

Corendon Kinheim moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Manager Hans Lemmink heeft aangegeven zijn taken bij de Haarlemse hoofdklasser neer te leggen. Lemmink won vorig jaar met Kinheim de landstitel, maar werd vorige week in de Play-Offs uitgeschakeld.

Met het vertrek van de 54-jarige Lemmink komt een einde aan een vierjarige samenwerking tussen de oud-international en de Haarlemse club. In 2010 begon Lemmink als assistent-coach bij Corendon Kinheim. Twee jaar later nam hij noodgedwongen het roer over toen de toenmalige hoofdcoach Eelco Jansen aan de kant werd gezet.

Onder leiding van Lemmink wonnen de Haarlemse honkballers vervolgens acht van de tien volgende wedstrijden om de vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis te veroveren. Tijdens de jaarlijkse Stars Awards werd Lemmink door de honk- en softbalbond KNBSB voor die prestatie uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Opvolger

Dit jaar begon Lemmink aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach. Met Corendon Kinheim eindigde hij op de tweede plaats in de reguliere competitie, maar in de Play-Offs werden vijf van de negen wedstrijden verloren, waardoor Kinheim als vierde eindigde en geen kans kreeg om zijn titel te prolongeren.

Na afloop van de Play-Offs heeft Lemmink zijn besluit aan de Haarlemse club bekendgemaakt. Corendon Kinheim moet nu op zoek naar een opvolger van de oud-speler van onder meer Haarlem Nicols en Kinheim. Lemmink is daarmee de derde hoofdcoach geworden, die na afloop van het seizoen zijn functie heeft neergelegd. Sidney de Jong (L&D Amsterdam) en Martin van Zeist (Mampaey The Hawks) gingen hem al voor.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page