Kalian Sams: ‘Het voelt goed om weer terug te zijn’

Met twee thuisoverwinningen in de Holland Series tegen Vaessen Pioniers heeft DOOR Neptunus afgelopen weekeinde een goede basis gelegd voor de wedstrijden die vanaf donderdag in Hoofddorp gaan plaatsvinden. Bij de Rotterdammers werd profhonkballer Kalian Sams de grote man. Hij sloeg zondag in de verlenging het winnende punt binnen. Sams: “Het voelt goed weer terug te zijn”.

Door zijn profcarrière in de Verenigde Staten was Kalian Sams nog niet eerder in de gelegenheid geweest om in actie te komen voor DOOR Neptunus, de Rotterdamse club waar hij eind 2007 overschrijving naar aanvroeg. Daar kwam tijdens de afgelopen Play-Offs verandering in. In korte tijd werd de honkballer uit de organisatie van Texas Rangers van grote waarde voor Neptunus. Zondag maakte hij in de wedstrijd het verschil. “Ik hou ervan om agressief te spelen en de tegenstander onder druk te zetten. Dat is echt mijn game.”

Over hoe het is om weer in Nederland te spelen, geeft hij het volgende aan: “Het is lang geleden dat ik voor het laatst in de hoofdklasse heb gespeeld. Maar het voelt goed om weer terug te zijn. Om met het team, en de jongens die ik al jaren ken, samen te spelen.”

Optimistisch

Hij heeft het ook nog even over zijn bijzondere seizoen in de Verenigde Staten: “Ik heb geleerd om het honkbal in Amerika meer te waarderen en het meer dag bij dag te nemen dan seizoen bij seizoen. Ik ben er mentaal veel sterker door geworden.”

Vince Rooi in actie voor Vaessen Pioniers.

Vince Rooi in actie voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Over de verwachtingen voor de rest van de Holland Series is hij duidelijk: “Ik verwacht dat we de Holland Series gaan winnen. We hebben een goed team.” Ook hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen is optimistisch. “We hadden zondag meer kans om te scoren. Alleen gebeurde dat eerst niet. Hoofddorp heeft een goede ploeg. Maar wij ook. Wij gaan winnen.”

Verslagenheid

Aan de kant van Hoofddorp was er na de wedstrijd van zondag enigszins verslagenheid te bespeuren. Als eerste uitblinker aan Hoofddorpse kant Danny Rombley: “We kwamen net te kort. Helaas zit het spelletje zo in elkaar. Het was echt een pitchersduel, waarin zowel Orlando als Eddie en Swen domineerden. Verliezen is altijd frustrerend, vooral op deze manier. Maar het is niet het einde van de wereld. Het is een best-of-seven en er kan de komende dagen nog zoveel gebeuren.”

Over de kansen in de komende wedstrijden: “We spelen nu tegen een topteam. Neptunus heeft gewoon het beste team van Nederland en dan kan je geen fouten maken. Maar donderdag is het weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.”

Niet gunstig

Hoofdcoach Robert Klaver van Vaessen Pioniers over de wedstrijd van zondag: “Het was een spannende wedstrijd. Alleen was de uitkomst voor ons niet gunstig. Defensief zat het bij ons goed in elkaar, maar offensief laten wij het een beetje liggen. Wij kregen onze kansen wel maar dan moet je doordrukken en dan ligt het aan de slagmensen.”

Klaver houdt de hoop hoog: “Je staat met je rug tegen de muur. Dus de kansen die je krijgt, moet je verzilveren. Voor nu uithuilen en opnieuw beginnen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page