Honkballers DOOR Neptunus dichtbij kampioenschap

Verstoken van enige spanning in de reguliere competitie, moeten de honkballiefhebbers het voorlopig ook doen zonder spanning in de Holland Seris. DOOR Neptunus was vanavond opnieuw genadeloos en zette in Hoofddorp moeiteloos Vaessen Pioniers met 1-6 opzij. De Rotterdammers hebben daarmee een 3-0 voorsprong genomen in de best-of-seven en kunnen morgen kampioen van Nederland worden.

Slechts één week in mei sierden de Rotterdamse honkballers van DOOR Neptunus dit seizoen niet de kop van het klassement in de hoofdklasse. Dat kwam vooral doordat twee wedstrijden door regen moesten worden afgelast, waardoor de ploeg in punten werd ingehaald door L&D Amsterdam. Nadat die wedstrijden waren ingehaald, namen de honkballers van de nieuwe hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen eind mei de koppositie weer in. En dit keer gaven ze die niet meer uit handen.

Tot aan de Holland Series won DOOR Neptunus 43 van zijn 54 wedstrijden. Ook de eerste twee wedstrijden in de Holland Series werden gewonnen. DOOR Neptunus is vooralsnog een klasse apart. En zelfs profhonkballer Lars Huijer kon daar vanavond geen verandering in brengen.

Furore

Huijer keerde voor het eerst sinds 2010 terug in de hoofdmacht van Vaessen Pioniers. De afgelopen seizoenen speelde hij als profhonkballer in de organisatie van Seattle Mariners. Dit jaar maakte hij furore bij Everett AquaSox. Maar een overwinning tegen DOOR Neptunus bleef op Sportpark Toolenburg buiten bereik.

Na nog geen vier volledige innings moest de jongere broer van pitcher Swen Huijer al capituleren. In de derde inning deelde Raily Legito de eerste tik uit. Na zijn honkslag werd hij binnengeslagen door Kalian Sams. Vaessen Pioniers wist die eerste Rotterdamse aanval nog wel af te slaan. Na vrije lopen voor Danny Rombley en Vince Rooi sloeg Mark Duursma met een honkslag de gelijkmaker binnen. Maar de drie punten die in de vierde inning volgden, waren teveel voor de Hoofddorpse honkballers.

Vonnis

Dwayne Kemp sloeg voor DOOR Neptunus twee belangrijke punten binnen.

Dwayne Kemp sloeg voor DOOR Neptunus twee belangrijke punten binnen.
Foto: © Rob Jelsma

Lars Huijer begon deze vierde slagbeurt met twee snelle nullen, maar raakte hierna volledig de vat op de wedstrijd kwijt. Shaldimar Daantji profiteerde met een honkslag, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. Een honkslag van Benjamin Dille bracht Neptunus vervolgens weer op voorsprong. Huijer slaagde er niet meer in grip terug te krijgen op de Rotterdamse slagploeg. Hij liet met vier wijd voor Raily Legito de honken volstromen, waarna Dwayne Kemp het vonnis over de profhonkballer velde. Hij sloeg de bal het linksveld in om zowel Dille als Boekhoudt over de thuisplaat te sturen.

Op het pitchen van een andere profhonkballer van Seattle Mariners liep Neptunus in de slotfase uit naar de 1-6 winst. Reliever Scott Ronnenbergh kreeg in de achtste inning een tweehonkslag om zijn oren van Benjamin Dille, waarop Shaldimar Daantji voor het vijfde punt kon zorgen. Gyenuar Lopez maakte er nog 1-6 van in de laatste inning.

Moeiteloos

Diegomar Markwell kreeg voor de tweede keer deze finaleserie de winst op zijn naam. Nog geen week geleden gooide de Nederlandse international al acht innings. Vanavond hield hij moeiteloos zeven innings stand. Markwell stond maar zes honkslagen toe. Die vielen te verspreid om een serieus gevaar op te leveren. Bovendien werd de Rotterdamse pitcher twee keer geholpen door een dubbelspel.
Closer Jorian van Acker gooide de wedstrijd uit en kreeg in de achtste inning de zevende en laatste honkslag van Vaessen Pioniers tegen. Zelf kwam DOOR Neptunus dit duel tot negen hits, waarvan twee voor Benjamin Dille (2 uit 4)  en Rudy van Heydoorn (2 uit 5).

De Holland Series worden morgenmiddag in Hoofddorp vervolgd met de vierde wedstrijd uit de best-of-seven. DOOR Neptunus gaat in die serie met 3-0 aan de leiding en heeft aan één overwinning voldoende om de landstitel in de wacht te slepen. Alleen bij winst van Vaessen Pioniers wordt een vijfde wedstrijd op zondag noodzakelijk.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
DOOR NEPTUNUS    0 0 1 3 0 0 0 1 1  6 9 1
VAESSEN PIONIERS 0 0 1 0 0 0 0 0 0  1 7 2

Werpcijfers DOOR Neptunus
Diegomar Markwell (7): 2-4-6-0
Jorian van Acker (2): 1-0-1-1

Werpcijfers Vaessen Pioniers
Lars Huijer (3 2/3+5 man): 2-4-5-1
Dennis Buring (3+2 man): 2-2-2-0
Scott Ronnenbergh (1 2/3+3 man): 3-3-2-1
Joran Klarenbeek (2/3): 1-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page