Kampioensring krijgt plaatsje in honkbalmuseum

De kampioensring van het Nederlands honkbalteam heeft een plaatsje gekregen in het Nederlandse Honkbal en Softbal Museum. Gisteren heeft de Haarlemse sportwethouder Jack van der Hoek de ring in bruikleen gegeven. Daarmee is Van der Hoek een belofte nagekomen, die hij deed in april vorig jaar. Toen overhandigde een delegatie van de Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB de ring aan de gemeente Haarlem.

Het Nederlands honkbalteam veroverde in oktober 2011 voor het eerst in de historie de wereldtitel. Naar aanleiding van dit wereldkampioenschap heeft de KNBSB samen met de gemeente Haarlem voor elke speler uit de nationale ploeg kampioensringen gemaakt.

De spelers ontvingen de ring tijdens de St. Petersburg International Baseball in 2012. Dat gebeurde op de honderdste verjaardag van de KNBSB. De ringen zijn gemaakt in de Verenigde Staten door hetzelfde bedrijf dat ook ringen heeft gemaakt voor de winnaars van de World Series en de Super Bowl.

Prominente plaats

De gemeente Haarlem ontving eveneens een ring als dank omdat de gemeente gastheer was van de huldiging van de honkballers op 11 november 2011. Dat gebeurde in april van het vorige jaar. Bij die overhandiging waren onder meer de toenmalige bondscoach Brian Farley, pitcher David Bergman en technisch directeur Robert Eenhoorn aanwezig. Wethouder Van der Hoek liet toen al weten de ring een prominente plaats te willen geven in het honkbalmuseum.

Die belofte loste hij gisteren in toen de Haarlemse sportwethouder de ring in bruikleen gaf aan Karel van Veen, de voorzitter van het museum dat is gevestigd in het Haarlemse Pim Mulier-stadion. “Deze kampioensring verdient het om door zo veel mogelijk honkballiefhebbers te worden gezien”, laat wethouder Van der Hoek in een persverklaring weten. “Met het in bruikleen geven van de ring aan het Honk en Softbal Museum wordt dit mogelijk. Een unieke ring ter gelegenheid van een unieke prestatie, waar ook Haarlemse honkballers hun steentje aan hebben bijgedragen.”

De ring is geplaatst in een vitrine onder de eerste notulen van de Nederlandse Honkbal Bond uit 1912.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page