DOOR Neptunus wint 14e landstitel

Het werd vanmiddag nog onverwachts spannend op Sportpark Toolenburg. In de negende inning leek Vaessen Pioniers roet in het Rotterdamse feestje te strooien. De honkballers van DOOR Nepunus lieten zich niet van de wijs brengen. Enkele minuten later sloeg Raily Legito in de verlenging de bal tegen de hekken om zijn ploeg alsnog de veertiende landstitel te bezorgen: 3-4.

Zoals verwacht werd ook de vierde wedstrijd uit de Holland Series vandaag voor een belangrijk deel bepaald door de pitchers. Orlando Yntema (DOOR Neptunus) en Eddie Aucoin (Vaessen Pioniers) hielden moeiteloos stand. Yntema zelfs tot in de achtste inning. Zodoende moest uiteindelijk de wedstrijd in de verlenging worden beslist.

Bekijk het fotoverslag >>

DOOR Neptunus wachtte vandaag niet lang om de leiding in de wedstrijd te nemen. Gianison Boekhoudt, Benjamin Dille en Raily Legito openden de wedstrijd met honkslagen. Tegen de tijd dat startend pitcher Eddie Aucoin goed en wel in de wedstrijd was gekomen, keek hij zo al tegen een 0-2 achterstand aan. Dat werd zelfs 0-3 na honkslagen van Gyenuar Lopez en Shaldimar Daantji een inning later.

Leed

Mark-Jan Moorman slaat het tweede punt voor Vaessen Pioniers binnen.

Mark-Jan Moorman slaat het tweede punt voor Vaessen Pioniers binnen.
Foto: © Rob Jelsma

De Amerikaanse pitcher Aucoin stond hierna alleen nog een tweehonkslag toe aan Shaldimar Daantji (zevende inning) voordat hij in de achtste inning werd vervangen voor Dennis Buring.
Vaessen Pioniers kwam op het pitchen van Orlando Yntema dit duel niet verder dan vier hits en twee punten. Michael Pluijmers (vier wijd) scoorde in de derde inning op een grondbal van Zerzinho Croes het eerste Hoofddorpse punt. Phil Ortez verkleinde na een klap van Mark-Jan Moorman in de zesde inning de achterstand tot 2-3.

Pas nadat Yntema in de achtste inning was vervangen voor Brendan Wise kreeg Pioniers de kans om de stand gelijk te trekken. Mark-Jan Moorman kon na zijn honkslag uiteindelijk de gelijkmaker scoren op een grondbal van Dè Flanegin. De Hoofddorpse vreugde was van korte duur. Een slagbeurt later moest de thuisploeg alsnog buigen. Met een daverende tweehonkslag sloeg Raily Legito zijn ploeggenoot Gianison Boekhoudt voor het winnende punt over de thuisplaat.

Feestje

Teleurstelling bij de coaches van Vaessen Pioniers na de vierde nederlaag op rij.

Teleurstelling bij de coaches van Vaessen Pioniers na de vierde nederlaag op rij.
Foto: © Rob Jelsma

Met een 4-0, 2-1, 1-6 en 3-4 overwinning in deze Holland Series heeft DOOR Neptunus het kampioenschap in de wacht gesleept. Het was de tweede keer dat een Holland Series werd beslist met 4-0 in een best-of-seven. De vorige keer was vorig jaar. Toen was het juist de Rotterdamse ploeg die in vier wedstrijden door Corendon Kinheim aan de kant werd gezet.

Dat werd vandaag meer dan goed gemaakt. Tijdens de bursreis terug naar Rotterdam voor een feestje in de Business Lounge van het Neptunus Familiestadion hoefde niemand meer terug te denken aan die serie. De Rotterdamse honkballers wonnen sinds 1981 al veertien keer de landstitel. Geen enkele andere club wist zo vaak Nederlands kampioen te worden. Sinds 2010 heeft DOOR Neptunus dit record in handen, nadat een jaar eerder de prestatie van Haarlem Nicols werd geëvenaard. Vandaag werd het record nog scherper gesteld.

Meest Waardevolle Speler

De laatste hoofdklassewedstrijd op Sportpark Tooleburg hadden de honkballers van Vaessen Pioniers zich graag anders voorgesteld. De Hoofddorpse club moet het nog altijd doen met één landskampioenschap in zijn clubhistorie. Die werd behaald in 1997. Sindsdien stonden de Hoofddorpse honkballers al vijfmaal in de Holland Series, maar een nieuwe titel leverde het niet op. Met de 3-4 nederlaag is een einde gekomen aan het verblijf op Sportpark Toolenburg. Vanaf volgend seizoen speelt Vaessen Pioniers op de splinternieuwe accommodatie op Park21.

DOOR Neptunus-speler Benjamin Dille werd vanmiddag uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series. Hij sloeg zeven honkslagen in de vier finalewedstrijden en scoorde driemaal.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  R H E
DOOR NEPTUNUS    2 1 0 0 0 0 0 0 0 1   4 9 0
VAESSEN PIONIERS 0 0 1 0 0 0 1 0 1 0   3 5 1

Werpcijfers DOOR Neptunus
Orlando Yntema (7 1/3): 2-4-4-0
Brendan Wise (2 2/3): 2-1-1-0

Werpcijfers Vaessen Pioniers
Eddie Aucoin (7): 3-2-6-1
Dennis Buring (1): 1-0-0-0
Bayron Cornelisse (2): 1-2-2-0

Foto: © Rob Jelsma

Foto: © Rob Jelsma

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page