AdoLakers komt tegen Twins op ‘matchpoint’

In Hoofddorp werden gisteren de Holland Series afgesloten met het veertiende kampioenschap voor DOOR Neptunus. Tegelijkertijd stond er in Den Haag het restant van de tweede wedstrijd én de derde wedstrijd tussen AdoLakers en Twins op het programma. Inzet een plaats in de hoofdklasse voor volgend jaar. Met een 2-1 overwinning kwam AdoLakers opnieuw op voorsprong. Twins-hoofdcoach Bart van Gils blijft strijdlustig: “Het is matchpoint. Dus we moeten wel winnen. Maar dat waren wij toch wel van plan.”

Het restant van de gestaakte wedstrijd van afgelopen maandag werd gisteren herstart om 12.00 uur met de stand van 0-12 in het voordeel van de gasten uit Oosterhout. Aan de kant van Twins werd er in het restant niet meer gescoord. AdoLakers wist de eer nog te redden door een keer te scoren via Julian Goins op het werpen op Twins-pitcher Stijn de Koninck.

Daarna begon wedstrijd drie uit de best-of-five met als startende werpers Timo van Ancum aan Haagse zijde en Kevin Roovers aan Oosterhoutse zijde. Dit werd een echt pitchersduel, zoals ook wel bekend uit de afgelopen Play-Offs en eerdergenoemde Holland Series.

In bedwang

AdoLakers begon sterk en Van Ancum hield de slagploeg van Twins aardig in bedwang. Daar tegenover zetten de gastheren uit Den Haag in de tweede inning wel een aardig offensief in. Op het werpen van Roovers wisten Reangelo Castillo en Julian Goins tweemaal een honkslag te slaan, waarna Jeffrey Ruiz een tweehonkslag produceerde. Zowel Castillo als Goins konden scoren, waardoor na de tweede inning de ploeg van hoofdcoach Dave Daniels leidde met 2-0.

De innings daarna waren er nog wel wat honkslagen aan beide zijden geslagen, maar daaruit kwamen er geen punten. Pas in de negende inning wist Twins wat terug te doen op het sterke werpen van Van Ancum. Nadat Martijn Meewis een honkslag had geslagen en Stijn Janssens vier wijd had gekregen, wist Rikkert Kempen ook een honkslag te slaan. Daardoor waren alle honken bezet. Pinch-hitter Tommy Smeets kreeg drie slag en werd daarmee de tweede nul, waarna Lars Molenaar aan slag kwam. Hij kreeg vier wijd waardoor de score voor de ploeg van hoofdcoach Bart van Gils alsnog geopend werd.  Daarna herstelde Van Ancum zich goed: Jerreau Martina kwam aan slag en na twee wijd ballen en een slag sloeg hij de bal richting rechtsvelder Odion Goeverneur die de bal ving en daarmee de wedstrijd ten einde bracht in Haags voordeel.

Blijdschap

Na afloop was de blijdschap bij AdoLakers groot en winnend werper Timo van Ancum verwoordde het zo: “Het ging goed. Alleen op het laatst was het nog even billenknijpen. Maar mede door mijn nieuwe catcher Jullian Goins is het heel goed gegaan. Deze overwinning was zeker nodig. Ik was blij dat we al redelijk snel op voorsprong kwamen in de wedstrijd. Nu afwachten wat er in Oosterhout gaat gebeuren.”

Ook hoofdcoach Daniels van AdoLakers is erg blij met deze overwinning: “Het zou veel makkelijker hebben moeten gaan, maar Timo heeft het goed gedaan op de heuvel. Defensief hebben wij het goed dichtgehouden. Offensief had er meer voor ons ingezeten. Er werden wat tekens gemist, waardoor we eigenlijk meer punten hadden kunnen scoren.”

Volwassen

Over de volgende wedstrijd: “Morgen gooit Wimsley van Heyningen en ik hoop dat hij de vorm heeft van de afgelopen keren. Zodat we het defensief goed dichthouden. We weten dat Jurraan Korff gaat gooien en onderschatten hem echt niet. Hij heeft in de hoofdklasse gegooid.” Over Van Ancum: “Hij is echt gegroeid dit jaar. Ik heb samen met Bart Volkerijk met hem gewerkt en hij is erg volwassen geworden. Ik ben blij met hem, maar ook met de rest van het team. Zij geven alles wat ze kunnen geven.”

Ook Kevin Roovers gaf zijn visie op de wedstrijd: “Het was een enerverende wedstrijd. Echt een pitchersduel. Het kon beide kanten op. Eén inning maakte ik een foutje op de slagman die ging stoten en die legde hem in de gap neer. Toen was het gedaan.” Hij is nu wel redelijk bekend met de slaglieden van AdoLakers: “Ik weet nu wel wat ik zij kunnen.” Hij voegt toe: “Ik ben niet erg impressed van de de ploeg AdoLakers. Ze teren maar op een werper, namelijk Timo van Ancum. Dus morgen verwachten wij een win. Dat zou betekenen dat wij volgende week weer Timo treffen. Die hebben wij dan wel genoeg gezien om te weten wat hij gooit.”

Teleurstellend

Tot slot hoofdcoach Bart van Gils: “Teleurstellend. We worden afgestraft op twee foutjes in de tweede inning. En dan komen we op 2-0 achter. Het was echt een pitchersduel.” Over Kevin Roovers: “Voor de acht innings die hij gooide was hij echt de man op de heuvel. Daar had ik geen enkele twijfel over.”

Over de wedstrijd van vandaag: “Het is matchpoint. Dus we moeten wel winnen. Maar dat waren wij toch wel van plan. Met Jurriaan Korff hebben we een goede werper. Het wordt weer een close game. Op de tweede en derde werpers van AdoLakers kunnen wij punten scoren. Wij moeten rustig blijven en dan mogen wij volgende week weer naar Den Haag toe.”

Vandaag spelen beide ploegen weer tegen elkaar om 14.00 uur in Oosterhout.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page