Nederlands honkbalteam vestigt zich op Park21

Het Nederlands honkbalteam vestigt zich vanaf volgend jaar op de nieuwe honkbalaccommodatie van Hoofddorp Pioniers op Park21. Hiertoe hebben technisch directeur Robert Eenhoorn (KNBSB) en voorzitter Maarten Broersen (Stichting ETO) gistermiddag een driejarige overeenkomst ondertekend.

Vaessen Pioniers speelde gisteren zijn laatste wedstrijd op Sportpark Toolenburg. Vanaf volgend jaar verhuist de Hoofddorpse club naar de nieuwe accommodatie tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het complex wordt op dit moment gebouwd op Park21 en moet op 1 maart 2014 gebruiksklaar zijn.

Bij de aanleg van de accommodatie is de honk- en softbalbond nauw betrokken geweest. Het honkbalveld voldoet straks aan de eisen van Major League Baseball en heeft als enige in Europa de mogelijkheid om de capaciteit van de tribunes tijdelijk uit te breiden van 600 naar 30.0000 stoelen. Daarmee moet het mogelijk worden om op deze locatie wedstrijden uit de Major League te laten spelen.

Plechtigheid

Al langere tijd was er de intentie van Robert Eenhoorn, technisch directeur van de honk- en softbalbond KNBSB, om met de nationale honkbalteams gebruik te gaan maken van de nieuwe accommodatie. Die plannen werden gistermiddag voor aanvang van de laatste wedstrijd uit de Holland Series omgezet in een driejarige verbintenis.

Maarten Broersen en Robert Eenhoorn zetten hun handtekening.

Maarten Broersen en Robert Eenhoorn zetten hun handtekening.
Foto: © Rob Jelsma

Namens de KNBSB zette Eenhoorn zijn handtekening onder de overeenkomst. Voor Stichting ETO, de exploitant van de accommodatie, zette voorzitter Maarten Broersen zijn handtekening. Ook bestuurslid Ilja Schinkel, tevens vice-voorzitter van Hoofddorp Pioniers, was bij de plechtigheid aanwezig.

Wereldtop

Met deze overeenkomst trainen de nationale honkbalteams de komende drie jaar op het nieuwe sportcomplex van Hoofddorp Pioniers. Het gaat om alle centrale trainingen van zowel de jeugdselecties als de A-selectie. Ook betrekken de bondscoach en zijn staf een kantoorruimte in het nieuwe clubgebouw.

“Dit complex geeft het Nederlandse honkbal niet alleen uitstraling en aantrekkingskracht binnen de internationale sportwereld, maar het biedt ons vooral ook de faciliteiten die nodig zijn om in de wereldtop mee te kunnen blijven draaien”, aldus Eenhoorn.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page