Twins trekt stand tegen AdoLakers gelijk

Vorige week ontbrak Jurriaan Korff door vakantie bij de start van de Promotie/Degradatie Series. Vandaag kon hij in Oosterhout zijn eerste start maken voor Twins. En dat was nog maar net op tijd voor de kampioen uit de overgangsklasse. Na de eerste drie wedstrijden was Twins door hoofdklasser AdoLakers op een 2-1 achterstand gezet. Vandaag werd die achterstand met een 9-0 shut-out goed gemaakt.

Pitcher Jurriaan Korff (9-0-2-2) werd het verhaal van de vierde wedstrijd uit de best-of-five tussen Twins en AdoLakers. In Oosterhout gooide hij vandaag al vijf keer drie slag voordat Jurriaan Dijk in de derde inning de eerste honkslag voor AdoLakers wist te slaan. Vier strikeouts en vier innings later volgde pas de tweede Haagse hit. Het waren de enige honkslagen die de voormalig hoofdklassepitcher in zeven innings van dit duel hoefde toe te staan.

Doordat Twins al wel rap uit de startblokken kwam, was de wedstrijd snel gespeeld. Al in de eerste inning liepen Jerreau Martina en Shurty Tremus binnen. Een inning later sloeg eerst Jerreau Martina nog eens twee punten binnen, waarna Shurty Tremus met een opofferingsslag de voorsprong op 5-0 bepaalde.

Shut-out

Via punten in de vierde, vijfde en achtste inning liep de thuisploeg in Oosterhout uiteindelijk uit naar de 9-0 shut-out. Twins kwam dit duel tot dertien honkslagen op het pitchen van Wimsley van Heyningen, Martijn Riphagen en Rick van der Post. Jarreau Martina zorgde met drie hits voor vier van de negen punten van zijn ploeg. Ook Anthony Vrolijk kwam dit duel tot drie hits.

Daarmee is een vijfde wedstrijd nodig geworden om deze Promotie/Degradatie Series te beslissen. Met Kevin Roovers en Jurriaan Korff heeft Twins inmiddels laten zien twee pitchers in huis te hebben die het AdoLakers praktisch onmogelijk kunnen maken om hoofdklassebehoud veilig te stellen. In twintig innings gooiden zij samen 22 keer drie slag en stonden zij maar zeven honkslagen toe.
In vier wedstrijden is de ploeg uit Oosterhout bovendien statistisch beter gebleken: 24 om 9 punten en 33 om 21 honkslagen. Alleen AdoLakers-pitcher Timo van Ancum heeft het verschil gemaakt. Hij won tot dusver als enige pitcher twee wedstrijden in deze serie en start zeer waarschijnlijk ook de vijfde wedstrijd aankomende zaterdag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page