Wladimir Balentien onderscheiden in Tokyo

De Nederlandse international Wladimir Balentien, die kort geleden het homerunrecord van Japan verbeterde,  wordt vrijdag ontvangen in de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur in Tokyo. Balentien staat momenteel op een totaal van 58 homeruns en is daarmee bovendien in de race voor een zeldzame Japanse Triple Crown.

Om 10.30 uur plaatselijke tijd, dat wil zeggen midden in de Nederlandse nacht, verwelkomt ambassadeur Radinck van Vollenhoven vrijdag de succesvolle honkballer en zal de Curaçaose minister van economische ontwikkeling Stanley Palm een toespraak houden. Vervolgens reikt ambassadeur Van Vollenhoven namens de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB de zilveren speld van het bondsonderscheidingsteken uit aan de slagman van Oranje en van Yakult Swallows.

Ook ontvangt Balentien een certificaat van de Nederlandse Ambassade in Tokyo. Na een korte toespraak van de Homerun King krijgen journalisten en fotografen ruim een half uur voor hun vragen en opnamen. Van Balentien’s familie zullen zijn moeder en zijn zuster de huldiging bijwonen.

Pers

De pers in Japan zal talrijk aanwezig zijn, want de ambassade heeft Nederlandse correspondenten in het land uitgenodigd, terwijl de club van Balentien Japanse journalisten geïnformeerd heeft over de feestelijke gelegenheid. Wie er allemaal komen durft Ineke van de Pol, van de afdeling pers en cultuur, nog niet te voorspellen en mogelijk kan er in het twee uur durend programma nog een wijziging worden aangebracht, zo berichtte zij vanuit de ambassade vanmorgen aan de Nederlandse honkbalsite.

Zij heeft op tijd de prestaties van onze landgenoot in Japan gevolgd en bezocht diverse thuiswedstrijden. In het stadion heeft Van de Pol al gesproken met moeder Astrid Balentien en bood ambassadeur Van Vollenhoven al bloemen aan, nadat Balentien het 49 jaar oude record evenaarde. Helaas waren de Nederlandse diplomaten verhinderd bij de wedstrijd waarin Balentien het record verbeterde.

Ceremonie

Gisteren werd Balentien voor aanvang van zijn wedstrijd tijdens een korte ceremonie al gehuldigd door een Curaçaose delegatie onder leiding van minister Palm. Op Curaçao wordt een straat naar de Nederlandse international vernoemd. Ook krijgt hij een standbeeld op het eiland.

Yakult Swallows verloor gisteren de thuiswedstrijd tegen Yomiuri Giants met 10-3. Balentien werd in de zevende inning uit het veld gestuurd, nadat hij commentaar had op de plaatscheidsrechter. Het was voor Balentien de eerste keer in zijn carrière in de Nippon Professional Baseball dat hij uit het veld was gestuurd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page