Debuut Jonathan Schoop in Major League

Hij moest er ruim drie weken op wachten, maar gisteravond heeft Jonathan Schoop zijn debuut gemaakt in de Major League. De Nederlandse international werd dinsdag 3 september al opgroepen voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles, maar werd sindsdien in de dug-out gehouden. In de thuiswedstrijd tegen Toronto Blue Jays kreeg Schoop gisteravond zijn langverwachte debuut.

De afgelopen weken was Baltimore Orioles nog volop in de strijd om een wildcard. Al eerder had manager Buck Showalter aangegeven enkele spelers uit het Triple A-team Norfolk Tides, waaronder de Curaçaose honkballer Jonathan Schoop, niet eerder te laten spelen tot de reguliere competitie voor Baltimore Orioles zou zijn beslist.

Dinsdagavond kwam de hoop op plaatsing voor de Play-Offs voor de club uit Baltimore ten einde met de zesde nederlaag op rij. De thuiswedstrijd tegen Toronto Blue Jays werd in tien innings met 2-3 verloren. Direct een dag later kreeg Schoop zijn eerste start op het tweede honk. Showalter gebruikte het duel tegen de club uit Toronto zelfs om zijn line-up volledig om te gooien. Schoop begon als achtste op de slaglijst.

Dertigste speler

Daarmee werd de 21-jarige Schoop gisteravond in Oriole Park op Camden Yards de dertigste speler met een Nederlands paspoort die zijn debuut heeft gemaakt in de Major League. Hij was na de Arubaan Xander Bogaerts de tweede dit seizoen. Het debuut van Schoop was spectaculair. In zijn eerste slagbeurt sloeg Schoop op de tweede pitch direct een honkslag op het pitchen van Esmil Rogers. In de zesde inning volgde zelfs een solohomerun in zijn derde slagbeurt. Op het pitchen van  Kyle Drabek sloeg Schoop de bal over de hekken in het midveld.

De honkballer van Curaçao werd daarmee de tweede spelers ooit en de eerste sinds Larry Haney in 1966, die voor Balimore Orioles bij zijn debuut een homerun heeft geslagen. Uiteindelijk kwam Schoop dit duel driemaal op de honken, ook een keer door vier wijd, en scoorde hij drie punten. Hij hielp zijn ploeg daarmee aan een 9-5 overwinning op Toronto Blue Jays. Schoop werd de eerste speler ooit die voor Baltimore Orioles driemaal scoorde bij zijn debuut in de Major League.

Blessure

Schoop stond dit seizoen twee maanden buitenspel door een stresfractuur in zijn onderrug. Uiteindelijk speelde hij zeventig wedstrijden voor het Triple A-team Norfolk Tides. Hij kwam daarin tot een slaggemiddelde van .256 met negen homeruns en 34 binnengeslagen punten. Na afloop van de reguliere competitie neemt hij voor Surprise Saguaros deel aan de Arizona Falll League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page