Nederlandse honkballers naar Instructional League

Verschillende Nederlandse honkballers komen deze maand uit in de Instructional League van de Amerikaanse proforganisaties. Danny Arribas verblijft met Pittsburgh Pirates in Bradenton (Florida), terwijl Rodney Daal voor San Diego Padres afreisde naar de Dominicaanse Republiek.

De Major League-organisaties gebruiken Instructional League om jonge talenten extra training te kunnen geven, of nieuwe posities te leren. Ook krijgen spelers, die lange tijd geblesseerd waren, de kans om extra wedstrijdritme op te doen. Naast trainingen, worden tijdens Fall Instructional League ook wedstrijden tegen andere teams gespeeld. Het is daarmee vergelijkbaar met Spring Training.

Catcher Danny Arribas begon vorige week in Arizona met Pittsburgh Pirates al aan de Instructional League. Deze duurt tot en met zaterdag 19 oktober. Rodney Daal is een andere talentvolle Nederlandse catcher. Hij ontving een uitnodiging voor de Instructional League van San Diego Padres. Daarvoor reisde hij deze week naar de Dominicaanse Republiek. Daar is hij één van de vijf catchers uit de 23-koppige selectie.

Stage

Bij Washington Nationals krijgt catcher Spencer Kieboom extra speeltijd. Hij miste een groot deel van het seizoen door een zware operatie aan zijn elleboog. Door die operatie miste Kieboom de kans om zijn debuut te maken voor het Nederlands team. De Arubaanse catcher Sicnarf Loopstok (Detroit Tigers) wordt de vierde profcatcher met Nederlands paspoort in de Intructional League.
Baltimore Orioles nodigde drie Curaçaose spelers uit voor Instructional League: pitcher Jonatan Isenia en buitenvelders Roderick Bernadina en Ademar Rifaela. Isenia nam met het Nederlands team dit jaar deel aan de World Baseball Classic. Baltimore Orioles traint moment in het Ed Smith Stadium in Sarasota.

Daarnaast gaat een drietal Nederlandse honkballers op stage tijdens Instructional League van Milwaukee Brewers. Milan Post (L&D Amsterdam), Rowan van Hoek (Mr.Cocker HCAW) en Ruben Prins (DOOR Tridents) hebben hiervoor van sportkoepel NOC*NSF een vergoeding ontvangen uit het sportfonds Leo van der Kar. In het Maryvale Baseball Park krijgen de drie Nederlandse catcher training van Field Coordinator & Catching Instructor Charlie Greene.
Aanvankelijk zou assistent-coach Tjerk Smeets de drie talenten begeleiden. Door zijn vertrek bij de honk- en softbalbond KNBSB reist nu talentcoach Martijn Nijhoff als vervanger mee naar het trainingskamp van Milwaukee Brewers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page