Grote belangstelling tijdens huldiging Balentien

Onder grote belangstelling van Japanse en Nederlandse pers, genodigden en familie is Wladimir Balentien vandaag gehuldigd. Dat gebeurde in de Nederlandse residentie in Tokyo. De Curaçaose honkballer verbeterde op 15 september voor Yakult Swallows het Japanse homerunrecord, dat al 49 jaar op naam stond van onder meer de legendarische Japanner Sadaharu Oh.

Balentien, werd vanochtend geëerd en gehuldigd door ambassadeur Radinck Jan van Vollenhoven, de Curaçaose minister van economische ontwikkeling Stanley Palm, de president van Yakult Swallows Tsuyoshi Kinugasa en de voorzitter van de Japanse honkbalbond Kazunori Ogaki. Ruim veertig journalisten waren bij de ceremonie aanwezig. Daarnaast woonde een groot aantal Japanse zakenlieden de bijeenkomst bij en waren van Balentien zijn moeder, dochter, zus en haar man en kinderen van de partij.

Ook burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, waar clubsponsor Yakult een productiebedrijf heeft, woonde deze bijzondere ceremonie bij. Burgemeester Jorritsma bezoekt momenteel Japan in het kader van Amsterdam-in-business.

Dankbaar

Minister Palm zei dat Curaçao “dankbaar en trots” is op de prestaties van Balentien. Op 17 november wordt Balentien op Curaçao ontvangen met festiviteiten en een parade. Palm gebruikt zijn bezoek aan Japan ook om de economische banden met Japan aan te halen en met name Curaçao als toeristische bestemming in Japan op de kaart te zetten.

Ambassadeur Van Vollenhoven reikte namens de Nederlandse honk- en softbalbond (KNBSB) de zilveren speld uit en overhandigde een certificaat van erkenning van de Nederlandse ambassade. De president van Yakult Swallows overhandigde een mascotte van de club. In zijn dankwoord beloofde Balentien om in de resterende wedstrijden nog een aantal homeruns te slaan en zijn record verder aan te scherpen.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page