Nederlandse internationals naar wintercompetities

De Nederlandse internationals Diegomar Markwell en Shairon Martis spelen dit najaar in de professionele Venezolaanse wintercompetitie. De Curaçaose honkballer Jurickson Profar keert terug naar de Dominicaanse Republiek. Markwell: “Het is voor mij een nieuwe uitdaging”.

Deze maand veroverde de 33-jarige Diegomar Markwell met DOOR Neptunus de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse. Hij won allebei de wedstrijden die hij als pitcher in de Holland Series startte. In vijftien innings stond hij slechts één verdiend punt toe (0.60). Komende maanden maakt de pitcher van het Rotterdamse Neptunus een uitstap naar het Venezolaanse Leones del Caracas.

Dinsdag 1 oktober vertrekt Markwell naar Venezuela en voegt zich een dag later bij zijn nieuwe team tijdens de eerste centrale training op het terrein van de lokale universiteit. De contacten met deze club deed Markwell al op tijdens de afgelopen World Baseball Classic. “Ze hadden mij toen zien spelen en hebben mij daarna een contract aangeboden. Ik heb tien jaar geleden al in Venezuela gegooid. Dus weet hoe de competitie in elkaar zit. Het is voor mij een nieuwe uitdaging om daar te gooien en mijn best te gaan doen.”

Shairon Martis

In het seizoen 2003-2004 kwam Markwell in zeven wedstrijden uit voor Cardenales de Lara in de wintercompetitie van Venezuela. In 29 1/3 inning kwam hij toen tot een verdiende puntengemiddelde van 4.60. Het was aan het einde van zijn zevenjarige profcarrière. In 2004 volgde vervolgens zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse.
Markwell gaat bij Leones del Caracas onder meer samenspelen met de Italiaanse honkbalinternational Tiago Da Silva. De van oorsprong Braziliaanse pitcher werd onlangs opnieuw Italiaans kampioen met T&A San Marino.

Shairon Martis is de tweede pitcher uit de Nederlandse World Baseball Classic-selectie, die dit najaar uitkomt in de Venezolaanse competitie. De Curaçaose pitcher begint aan zijn twee opeenvolgende seizoen bij Tiburones de La Guaira. Vorig jaar gooide Martis in de aanloop naar de World Baseball Classic vijf wedstrijden voor dit team als startend pitcher. In achttien innings kreeg hij vijftien verdiende punten tegen (7.50).

Extra slagbeurten

Ook Jurickson Profar komt dit najaar uit in de wintercompetitie. Hij is door zijn proforganisatie Texas Rangers gestald bij Tigres del Licey. Hier moet hij de kans krijgen op extra slagbeurten. Sinds zijn overgang van het Triple A-team Round Rock Express naar de Major League is Profar voornamelijk een wisselspeler geweest. Niettemin bleek hij wel van belang voor Texas Rangers. Hij sloeg dit seizoen al 67 honkslagen (.235) met zes homeruns. De belangrijkste gisteravond toen hij in de wedstrijd tegen Los Angeles Angels een walk-off homerun sloeg in de negende inning.

Tigres del Licey, de 22-voudig kampioen uit Santo Domingo, eindigde vorig jaar als laatste. Toen speelde Profar ook al vijftien wedstrijden voor dit team met zes honkslagen (.158), waaronder één homerun. De competitie in de Dominicaanse Republiek loopt van 14 oktober tot en met 21 december.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page