Debuut pitcher Nick Veltkamp op Curaçao

De Nederlandse pitcher Nick Veltkamp, die dit jaar in de hoofdklasse uitkwam voor Corendon Kinheim, heeft zijn debuut gemaakt in de hoogste competitie van Curaçao. Eerder dit jaar debuteerde Veltkamp al voor de nationale ploeg van Curaçao tijdens het World Port Tournament.

Veltkamp maakte op 21 september zijn debuut voor Wild Cats in de competitie op Curaçao. Hij gooide hierna twee wedstrijden als pitcher. Zaterdag kreeg hij in de wedstrijd tegen Santa Maria Pirates de winst op zijn naam. De punten dat duel werden binnengeslagen door twee andere hoofdklassespelers. Rodney Michel (AdoLakers) voor Wild Cats en Ramiro Balentina voor Santa Maria Pirates.

Balentina is daarmee, naast Veltkamp, de tweede speler van het Haarlemse Kinheim in de competitie op Curaçao. Hij maakte op 19 september, na vijftien jaar, zijn rentree in de Dòbel A. Veltkamp, Michel en Balentina zijn niet de enige spelers met ervaring in de hoofdklasse. Ook onder meer AdoLakers-spelers als Nurison Leonora en Ludwin Obispo honkballen momenteel op Curaçao.

Forse impuls

Die competitie op Curaçao heeft onlangs een forse impuls gekregen door de toevoeging van diverse profhonkballers. Zo hebben de Nederlandse internationals Yurendell de Caster, Hainley Statia en Dashenko Ricardo zich bij verschillende Curaçaose teams gevoegd. Ook voormalig Major Leaguer Randall Simon maakte na jaren weer zijn rentree in de competitie. Een andere ‘nieuwkomer’ was profhonkballer Kevin Moesquit.

De Caster sloeg voor Santa Maria Pirates in vijf wedstrijden zeven honkslagen (.412), waaronder drie tweehonkslagen. Simon produceerde voor Curacao Yankees eveneens zeven hits in vijf wedstrijden. Voor hem goed voor een slaggemiddelde van .368. Statia moet het na drie duels voor Santa Rosa Indians doen met een gemiddelde van .250. Hij sloeg één homerun. Ricardo sloeg voor Royal Scorpions vier hits (.222).

Play-Offs

Op Curaçao is de reguliere competitie bijna ten einde. De komende week worden de laatste acht wedstrijden gespeeld. Dan hebben alle acht deelnemende teams twintig wedstrijden in totaal gespeeld. Wild Cats gaat momenteel met elf zeges in achttien wedstrijden aan de leiding. Titelverdediger Royal Scorpions Mr. Baseball volgt op een tweede plaats. Curaçao Yankees staat met zeventien nederlagen op de laatste plaats.

Na de reguliere competitie spelen de vier beste teams verder in de Play-Offs. In een best-of-five treft de nummer één de nummer vier en spelen de nummers twee en drie in de andere serie tegen elkaar. De winnaars van die twee series spelen in een best-of-seven om het kampioenschap.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page