Kalian Sams naar Mexicaanse profclub

Kalian Sams vertrekt volgende week naar Mexico. Daar gaat hij drie maanden honkballen in één van de onafhankelijke Mexicaanse profcompetities. Hiervoor heeft de honkballer uit Den Haag een contract getekend bij Algodoneros de Guasave.

Algodoneros de Guasave komt uit in de Liga Mexicana del Pacífico, één van de profcompetities in Mexico. Het reguliere seizoen voor deze competitie met acht teams loopt van oktober tot en met december. De Play-Offs vinden plaats in januari. De winnaar van de Liga Mexicana del Pacífico vertegenwoordigt Mexico in de Caribbean Series.

Maandag stapt Sams op het vliegtuig. Op vrijdag 11 oktober begint hij al het seizoen met de club uit het noordwesten van Mexico, dat zijn wedstrijden speelt in het Estadio Francisco Carranza Limón in Guasave.

Schijnwerpers

De contacten met zijn nieuwe club legde Sams toen hij in augustus kortstondig uitkwam voor de onafhankelijke Amerikaanse profclub Camden Riversharks. “Het is een mooie kans voor mij om in Mexico te spelen”, vertelt Sams. “Het is een erg goede competitie waar ik me verder kan ontwikkelen als speler. Bovendien zet het me weer in de schijnwerpers voor Amerikaanse clubs in het aankomende seizoen.”

Begin september speelde Sams zijn laatste wedstrijd voor Frisco RoughRiders, het Double A-team van de Texas Rangers-organisatie. Voor deze club tekende hij in augustus een profcontract. Inmiddels is de honkballer uit Den Haag, die vorige maand met DOOR Neptunus landskampioen werd, weer free-agent geworden. Sams: “Maar voor mijn vertrek naar Nederland is mij wel verteld dat Texas erg gek op mij is. En dat ze me graag voor het aankomende seizoen terug willen hebben.”

Avontuur

In Mexico krijgt Sams kans om extra wedstrijdritme op te doen of mogelijk een beter contract bij een andere Amerikaanse profclub te verdienen. Bij Algodoneros de Guasave is Sams de vijfde buitenlander. Zijn ploeggenoten worden onder meer de Amerikaanse profhonkballers Zelous Wheeler (Baltimore Orioles) en Mark Hamilton (Boston Red Sox) en de Cubaan Yoslan Herrera.
De afgelopen twee seizoenen werd de club uit Guasave tweede achter Yaquis de Obregón, dat op zijn beurt de laatste drie jaar kampioen werd in de Liga Mexicana del Pacífico. Yaquis de Obregón won in die jaren bovendien tweemaal de Caribbean Series.

Het wordt voor Sams de eerste keer dat hij deelneemt aan een wintercompetitie en ook de eerste keer dat hij gaat honkballen in Mexico. “Ik verwacht heel veel fans bij de wedstrijden. En ook veel offspeed pitches. Ik heb er erg veel zin in en ben klaar om aan een nieuw avontuur te beginnen in Mexico.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page