Bolsenbroek wint Duitse landstitel met Legionäre

De Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek is gisteren met Buchbinder Legionäre voor de vijfde keer kampioen van Duitsland geworden. Op de dag van de Duitse eenheid werd de vijfde en tevens beslissende wedstrijd gespeeld in het eigen uitverkochte Armin-Wolf Arena. Met een schitterende eindsprint won het team van trainer Martin Helmig met 9-7 van de Solingen Alligators. 

Heel simpel ging dat niet, zoals dat ook al in eerdere ontmoetingen tegen de noordelijke kampioenen van de 1. Bundesliga was gebleken. Mike Bolsenbroek licht het toe: “Het was erg spannend en de pitching van beide kanten was erg goed. We wisten dat alle wedstrijden krap zouden worden, dus moesten we de kleine dingen goed doen en elke inning om een run spelen.”

Aanvankelijk lukte dat niet en kwamen de gasten uit Solingen zelfs met 0-3 voor op het werpen van Bolsenbroek. Nadat er een speler van Solingen in de derde inning op het eerste honk was gekomen, sloeg international Kai Gronauer, die actief is in de organisatie van New York Mets, de bal over de hekken. Daarna volgde nog een homerun van de kant van Solingen en dat was tevens het laatste optreden van Bolsenbroek in deze wedstrijd.

Diepe bullpen

Bolsenbroek verloor tot dan toe alle confrontaties met de Solingers in de best-of-five: “Deze serie is niet zo goed verlopen voor mijzelf. De eerste wedstrijd heb ik verloren, maar de derde wedstrijd heb ik goed gegooid. Helaas gaven wij de winst uit handen in de tweede helft van de negende inning. Gisteren liep het ook niet zo lekker. Maar gelukkig hebben wij een diepe bullpen en hebben wij niet opgegeven.” Hij voegt daar nog aan toe: “We wilden niet voor al onze fans verliezen.”

Dat er veel enthousiaste fans waren, bleek ook wel uit de wedstrijd die rechtstreeks werd uitgezonden via de website van Regensburg Legionäre. Bolsenbroek: “Ik heb gehoord dat er meer dan 3000 mensen online hebben gekeken.” De fans in het stadion hebben het team er echt doorheen gesleept op de beslissende momenten: “Als zij beginnen, dan beginnen wij ook. Er zijn al zo veel wedstrijden waar wij van een achterstand zijn teruggekomen en hebben gewonnen. Het is echt een gaaf publiek.”

Voetbalwedstrijd

Op de vraag of dat typisch iets voor de Legionäre is, antwoordt hij: “In Solingen had meer het gevoel dat ik in  een voetbalwedstrijd terecht was gekomen. Die hadden vier van die trommels en die waren heel luid.”

Het seizoen zit er nog niet helemaal op voor het team uit Beieren: “Nee we hebben dit weekeinde nog een Oktoberfeest- toernooi met twee teams uit Italië (Nettuno en Verona, red.).” Over het volgende seizoen is hij kort: “Eerst maar even rust en dan weer langzaam voorbereiden op volgend jaar.” Tot slot heeft hij nog grote bewondering voor hoe de organisatie in Regensburg in elkaar steekt: “Ik hoop dat wat zij hier in Regensburg voor elkaar hebben gekregen, heeft geholpen voor de positie van het Duitse honkbal in Europa.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page