Sidney de Jong op stage bij Kansas City Royals

Oud-international Sidney de Jong verblijft momenteel in Arizona. Daar loopt hij als coach stage binnen de organisatie van Kansas City Royals. “Wat ik tot nog toe heb gezien, is erg indrukwekkend”, laat De Jong weten.

Sidney de Jong legde vorige maand zijn taken als hoofdcoach van L&D Amsterdam neer om aan de slag te gaan als hitting-coach voor het Nederlands team. Bij Oranje neemt De Jong bovendien de catchers onder zijn hoede. Na zijn nieuwe aanstelling heeft De Jong de kans gekregen om mee te lopen tijdens Instructional League van Kansas City Royals. Die kans werd mogelijk door de samenwerking tussen de Nederlandse honkbalbond KNBSB en Major League Baseball.

“Bij Kansas City Royals kan ik meer ervaring op doen. Ik wil zoveel mogelijk informatie krijgen over hoe alles hier in zijn werk gaat”, aldus De Jong. “Zo probeer ik vragen te stellen over de organisatie, maar belangrijker voor mij vooral ook over de catching en de hitting.”

Indrukwekkend

Vorige week vrijdag vertrok De Jong naar Arizona. Daar heeft hij zich gemeld bij de selectie van Kansas City Royals, die momenteel in het Surprise Stadium in Arizona actief is voor de Arizona Instructional League. De selectie met talentvolle spelers uit de Minor League verblijft al sinds 15 september in Surprise. Tussen 23 september en 18 oktober worden 22 wedstrijden gespeeld tijdens de Instructional League.

De Jong, die zelf nooit als profhonkballer heeft gespeeld, maar wel ervaring opdeed als collegehonkballer in de Verenigde Staten, leert momenteel veel in het kamp van Kansas City Royals. De Jong: “Wat ik tot nog toe heb gezien, is erg indrukwekkend. De tijd en energie die zowel de spelers als coaches erin stoppen, niets is hun te veel.” Overigens is niet alles nieuw voor de Nederlandse coach. “Het mooi om te zien dat veel van hun theorieën hetzelfde zijn als wij hebben.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page