Anasagasti nieuwe hoofdcoach Mampaey The Hawks

Mampaey The Hawks heeft in Dino Anasagasti een nieuwe hoofdcoach gevonden. Anasagasti wordt daarmee de opvolger van Martin van Zeist, die na afloop van dit seizoen besloot zijn taken neer te leggen. Anasagasti heeft al de nodige hoofdklasse-ervaring opgedaan bij het inmiddels opgeheven Sparta/Feyenoord.

Martin van Zeist was twee seizoenen hoofdcoach bij Mamapey The Hawks. Hij leidde de club uit Dordrecht in 2012 naar de hoofdklasse en wist dit jaar met zijn team moeiteloos behoud in de hoofdklasse veilig te stellen. Na afloop van dit seizoen heeft Van Zeist echter besloten te stoppen en moest The Hawks op zoek naar een nieuwe coach. Uiteindelijk is die gevonden in Anasagasti.

Anasagasti maakte in 2009 zijn debuut als coach in de hoofdklasse. Hij was in 2009, 2010 en 2011 assistent-coach bij het Rotterdamse Sparta/Feyenoord. In juli 2011 kwam hij aan het roer te staan bij de Rotterdamse club nadat Sparta/Feyenoord de samenwerking met hoofdcoach Ludwig Bernadina had beëindigd.

Volledige seizoen

In 2012 coachte Anasagasti zijn eerste volledige seizoen in de hoofdklasse, waarin hij in mei een week afstand had gedaan van zijn functie. Hij kon echter niet voorkomen dat Sparta/Feyenoord als laatste in de reguliere competitie en de Play-Downs eindigde en uiteindelijk de Promotie/Degradatie Series verloor van Mampaey The Hawks.

Eerder was de Curaçaose coach tussen 2002 en 2006 vijf seizoenen hoofdcoach van Jeka, dat uitkwam in de Eerste klasse. In 2007 en 2008 coachte hij een jeugdteam bij deze club uit Breda. Dat deed hij ook het afgelopen seizoen. Maar na een jaar afwezigheid keert Anasagasti nu bij Mampaey The Hawks weer terug in de hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page