Jansen wel, Simmons niet naar Championship Series

De afgelopen vijf dagen deed zich in de Amerikaanse Major League een unieke gebeurtenis voor. In de Division Series van de National League stonden twee spelers uit Curaçao tegenover elkaar. Voor zowel Kenley Jansen als Andrelton Simmons, die beiden in het verleden uit zijn gekomen voor het Nederlands team, was het hun eerste Division Series. Uiteindelijk plaatste het Los Angeles Dodgers van Jansen zich ten koste van de Atlanta Braves van Simmons voor de Championship Series.

Voor de tweede keer in de historie van Major League Baseball stonden twee spelers van Curaçao tegenover elkaar in de Play-Offs. Tien jaar geleden hadden Randall Simon (Chicago Cubs) en Andruw Jones (Atlanta Braves) de primeur. Nu was het de beurt aan Andrelton Simmons en Kenley Jansen.

Voor Simmons was het het tweede opeenvolgende jaar dat hij in de Play-Offs stond. Vorig jaar speelde hij nog met de  Single A-teams Lynchburg Hillcats en Rome Braves in de Play-Offs.. Tijdens zijn revalidatie van een blessure speelde hij tijdelijk met deze teams mee. Jansen speelde zijn eerste Play-Offs sinds 2006. Toen was hij nog catcher voor Het Rookie League-team GCL Dodgers.

Grote faam

De afgelopen maanden maakte het tweetal grote faam in de Major League. Jansen ontpopte zich tot één van de beste closers uit de Major League, terwijl Simmons als korte stop verdedigend hoge ogen gooide. Beide spelers plaatsten zich daardoor met hun team voor de National League Division Series. In die serie opende Los Angeles Dodgers met een 1-6 overwinning. Atlanta Braves won hierna de tweede wedstrijd nog wel met 4-3, maar verloor vervolgens de best-of-five door twee opeenvolgende nederlagen (13-6 en 4-3).

Simmons kwam in alle vier de wedstrijden als korte stop in actie. Hij sloeg drie honkslagen (.250), bracht twee ploeggenoten over de thuisplaat en kreeg drie keer drie slag en twee keer vier wijd. Jansen speelde als closer drie duels. Daarin kwam hij in 2 1/3 inning tot maar liefst zeven keer drie slag. Drie in zijn eerste en drie in zijn derde wedstrijd. Hij stond alleen in de eerste wedstrijd een honkslag toe en gooide geen enkele keer vier wijd. Met strikeouts op rij voor Jordan Schafer, Jason Heyward en Justin Upton boekte de Curaçaose pitcher gisteren in de vierde en beslissende wedstrijd zijn eerste save en leidde hij zijn ploeg naar de 4-3 winst.
Daarmee heeft Los Angeles Dodgers zich voor het eerst sinds 2009 geplaatst voor de Championship Series van de National League. Die begint vrijdag met de eerste wedstrijd uit de best-of-seven. Tegenstander daarin wordt de winnaar van de serie tussen Pittsburgh Pirates en St. Louis Cardinals.

Bogaerts

Xander Bogaerts werd gisteravond na Simmons de tweede speler uit het Nederlands team van de afgelopen World Baseball Classic, die zijn debuut maakte in de Division Series. Hij staat daarin met Boston Red Sox momenteel tegenover Tampa Bay Rays. De Arubaanse honkballer kwam gisteren voor het eerst in actie toen hij in de negende inning van de derde wedstrijd bij een 4-3 achterstand als pinch-runner voor Will Middlebrooks plaats mocht nemen op het eerste honk. Hij kon twee honken opschuiven voordat Dustin Pedroia hem met een grondbal voor de gelijkmaker over de thuisplaat sloeg. Bogaerts bleef in de wedstrijd als derde honkman en zag hoe Jose Lobaton even later met een walk-off homerun in de negende inning Tampa Bay alsnog de 5-4 winst bezorgde.

Het was de eerste zege voor de club uit Tampa Bay in de American League Division Series. De eerste twee wedstrijden werden met 12-2 en 7-4 door Boston Red Sox gewonnen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page