Ook Xander Bogaerts naar laatste vier

Na Kenley Jansen (Los Angeles) heeft afgelopen nacht ook de Arubaanse honkballer Xander Bogaerts zich met zijn team geplaatst voor de Championship Series. Hij speelt nu vanaf zaterdag met Boston Red Sox om de titel in de American League tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Oakland Athletics en Detroit Tigers.

Xander Bogaerts, die voor het Nederlands team uitkwam tijdens onder meer het wereldkampioenschap van 2011 en de World Baseball Classic van dit jaar, speelde een opmerkelijke rol in de beslissingswedstrijd tegen Tampa Bay Rays op Tropicana Field. Hij kwam in de zevende inning in de wedstrijd als pinch-hitter voor Stephen Drew en kreeg in twee slagbeurten tweemaal vier wijd.

De vorige week 21 jaar geworden Bogaerts bezweek in zijn eerste slagbeurten ooit tijdens MLB Play-Offs geen enkele keer onder de druk. Zowel in de zevende als in de negende inning liet hij de pitcher eerst op twee slag en drie wijd komen. Zijn geduld werd optimaal beloond. In de zevende inning kon Bogaerts na zijn vrije loop vanaf het derde honk de 1-1 scoren door een wilde worp van Jake McGee. Twee innings later kon hij na zijn vier wijd door pitcher Fernando Rodney de thuisplaat passeren na een opofferingsslag van Dustin Pedroia.

Pinch-runner

Zijn tweede punt bracht de 1-3 eindstand op het scorebord, waarmee Boston Red Sox uiteindelijk winnaar werd van de American League Division Series. Eerder in deze best-of-five had de club uit Boston al met 12-2 en 7-4 gewonnen. Voor Bogaerts was het zijn tweede invalbeurt deze serie. Maandag scoorde hij ook al eenmaal nadat hij als pinch-runner in de wedstrijd was gekomen. Gisteravond volgde zijn eerste slagbeurt in het naseizoen. Daarmee kwam Bogaerts alle keren dat hij in actie kwam op de honken en scoorde hij elke keer een punt.

Boston Red Sox heeft zich voor het eerst sinds 2008 geplaatst de American League Championship Series. De ploeg van manager John Farrell start deze best-of-seven zaterdag op Fenway Park in Boston met een wedstrijd tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Oakland Athletics en Detroit Tigers. Zij spelen vanavond hun beslissingswedstrijd in Oakland. De laatste keer dat Boston Red Sox de World Series bereikte, was in 2007.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page