Curtis Granderson voor EBLT naar Nederland

New York Yankees-ster Curtis Granderson komt komende maand voor de European Big League Tour naar Nederland. Hij is één van de Major Leaguers die Rick van den Hurk bereid heeft gevonden om zijn medewerking te verlenen aan de clinics in Rotterdam en Parijs. Het wordt de vierde keer dat Van den Hurk met de European Big League Tour Amerikaanse profhonkballers naar Nederland haalt.

De 32-jarige Granderson speelde in de Major League voor Detroit Tigers en New York Yankees. Driemaal nam hij deel aan de All Star Game. Granderson, die erom bekend staat zich in te zetten voor goede doelen, speelde al tien seizoenen in de Major League. De laatste vier jaar voor de beroemde club uit New York. In 2006 nam Granderson met Detroit Tigers deel aan de World Series, maar verloor zijn ploeg de finale van St. Louis Cardinals.

Het is niet voor het eerst dat Granderson naar Nederland komt. In 2006 was hij kortstondig in Amsterdam voor een eenmalige besloten clinic aan een dertigtal Nederlandse talenten. Zijn bezoek maakte deel uit van een Europese tournee om honkbal buiten de Verenigde Staten te promoten.

Publiekstrekker

Tijdens de European Big League Tour wordt Curtis Granderson dit jaar de grote publiekstrekker. Meer deelnemers worden op een later moment bekendgemaakt. De clinics worden op zaterdag 16 en zondag  17 november van 12.00 tot en met 17.00 uur gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam.

Na afloop van de twee clinics krijgt het gezelschap op maandag 18 en dinsdag 19 november de kans om Nederland te bezichtigen voordat op woensdag 20 november wordt doorgereisd naar Frankrijk voor een derde clinic op zaterdag 23 november in Parijs. Het wordt de eerste keer dat de European Big League Tour Frankrijk aan doet.

Inschrijven

Het wordt de vierde keer dat de European Big League Tour wordt gehouden. Tijdens de eerdere edities kwamen onder meer Major Leaguers Adam Jones (Baltimore Orioles), Jeremy Guthrie (Baltimore Orioles), Prince Fielder (Detroit Tigers) en Chris Dickerson (New York Yankees) naar Nederland. De Tour deed ook het Tsjechische Praag (2011) en het Britse Londen (2012) aan. Net als komende maand werd Rick van den Hurk ook tijdens eerder edities ondersteund door diverse spelers uit het Nederlands team.

Van den Hurk, die momenteel als pitcher voor Samsung Lions uitkomt in de Zuid-Koreaanse profcompetitie, krijgt voor zijn European Big League Tour ondersteuning van Major League Baseball (MLB) en Major League Baseball Players Association (MLBPA). De deelnemers aan de Tour krijgen behalve trainingen ook de kans om tijdens een vragensessie meer te weten te komen over het leven van een Major League-speler.

Je kunt je nog steeds online inschrijven voor één van de gratis clinics in Rotterdam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page