Van ’t Klooster naar Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers heeft overeenstemming bereikt met Dirk van ’t Klooster. Hierdoor speelt de oud-international aankomend seizoen voor de Hoofddorpse club op het splinternieuwe complex op Park21. Voor Van ’t Klooster wordt het zijn zesde hoofdklasseclub uit zijn carrière.

Volgend jaar begint de 37-jarige Dirk van ’t Klooster aan zijn 22e seizoen in de hoofdklasse. Hij debuteerde in 1993 in de hoogste Nederlandse competitie. Hij kwam achtereenvolgens uit voor Amsterdam Pirates (1993 en 1994), Quick Amersfoort (1995 en 1996), RCH (1997 tot en met 1999), Neptunus (2000 tot en met 2005) en Corendon Kinheim. Voor deze Haarlemse club speelde hij de afgelopen acht seizoenen.

Met Kinheim werd hij driemaal landskampioen. Met het Rotterdamse Neptunus veroverde hij zelfs zesmaal de landstitel. Vaessen Pioniers wacht nog altijd op zijn tweede titel uit de clubhistorie. Voor het seizoen 2014 hebben de Hoofddorpse honkballers zich wel geplaatst voor het Europa Cup-toernooi.

Bijzonder record

Bij zijn nieuwe club krijgt Van ’t Klooster komende seizoen de kans om een bijzonder record op zijn naam te schrijven. Hij heeft nog 45 honkslagen nodig om het record van Marcel Joost te verbreken. De oud-speler van Amsterdam Pirates, Haarlem Nicols en Kinheim kwam in 23 seizoenen tot 1166 hits. In 2011 werd Van ’t Klooster de tweede speler in de historie van de hoofdklasse die de grens van 1000 honkslagen bereikte. Hij staat momenteel op 1122 honkslagen.

Van ’t Klooster werd in zijn 21-jarige carrière tot dusver driemaal uitgeroepen tot beste slagman (2002, 2005 en 2010). In 2005 werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse. In 1999 werd hij benoemd tot erelid van de honkbalbond KNBSB.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page