AdoLakers verder met nieuwe stichting en hoofdcoach

Na een seizoen waarin pas na een serie van promotie/degradatie-wedstrijden tegen het Oosterhoutse Twins het hoofdklasseschap onder leiding van de coaches Dave Daniels en Win Bonifatius veilig kon worden gesteld, wordt er nu verder gekeken naar de toekomst van de club aan de Dedemsvaartweg. In ieder geval is al duidelijk geworden dat Eugene Henson de taken als hoofdcoach over gaat nemen van Dave Daniëls.

Na het moeizame seizoen 2013 slaat de Haagse ploeg nu een nieuwe weg in met de formatie van de Stichting AdoLakers Haaglanden Honkbal. Met de vorming van deze stichting moet topsport in de Haagse regio op de kaart worden gezet. Het bestuur van AdoLakers  heeft een aantal dagen geleden hiervoor het groene licht gegeven.

Onder de voorlopige leiding van Oskar Wols, Donne Bax, Jack van Hove en Hugo Wapperom wordt een nieuwe bestuurlijke organisatie binnen de club geformeerd. Ook is de zoektocht gestart naar de definitieve invulling van alle bestuursfuncties. Dit moet in 2014 afgerond zijn.

Hoofdcoach

Gisteren kondigde Dave Daniels al aan niet meer beschikbaar te zijn als coach van AdoLakers. Aanvankelijk hield hij de deur open, maar gisteravond liet Daniëls het interim-bestuur van de nieuwe stichting weten toch niet verder te willen. Daniëls: “Ik ben niet van plan om terug te komen en met deze mensen samen te werken.”
Dat lijkt nu ook niet meer nodig. De nieuwe stichting heeft vanmiddag bekendgemaakt Eugene Henson aan te hebben gesteld als nieuwe hoofdcoach. Bart Volkerijk blijft betrokken bij de begeleiding van de pitchers.

De 42-jarige Henson maakt daarmee in 2014 zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse. De afgelopen seizoenen was hij als coach actief voor  de Haagse Tsunami Baseball Academy. Hij had bij deze honkbalschool het juniorenteam onder zijn hoede. Henson, die onder meer als profhonkballer heeft gespeeld in de organisatie van Atlanta Braves, kwam sinds 1991 als speler uit in de hoofdklasse voor achtereenvolgens Sparta (1991), ADO, Twins (1995), Pioniers (1996 en 1997), opnieuw ADO, HCAW (2002 tot en met 2007) en Sparta/Feyenoord (2008 en 2009).
De meeste seizoenen speelde Henson voor de Haagse club, namelijk in 1993, 1994, 1998 tot en met 2001, 2010, 2011 en 2013. Voor deze club kwam hij ook in actie tijdens de afgelopen Play-Downs en Promotie/Degradatie Series. In 2001 kwam Henson kortstondig uit voor het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page