Bogaerts met Boston Red Sox naar World Series

De Arubaanse honkballer Xander Bogaerts is met zijn Boston Red Sox kampioen geworden van de American League. De ploeg uit Boston heeft zich zodoende geplaatst voor de World Series. Daarin wordt St. Louis Cardinals de tegenstander. Deze ploeg schakelde in de National League Championship Series tegenstander Los Angeles Dodgers uit. Daarmee was een einde gekomen aan de kans van een World Series tussen de Nederlandse internationals Xander Bogaerts en Kenley Jansen.

Het had een unieke situatie kunnen zijn als twee spelers uit het Nederlands honkbalteam in de World Series hadden gestaan. Eerder had Kenley Jansen zich met Los Angeles Dodgers geplaatst voor de National League Championship Series. Xander Bogaerts stond met Boston Red Sox in de American League Championship Series.

Van die twee internationals kon uiteindelijk alleen Bogaerts de champagne ontkurken. Hij sloeg afgelopen nacht een tweehonkslag om in de vijfde inning het eerste punt voor zijn ploeg te scoren en liep even later één van de vier punten binnen nadat Shane Victorino in de zevende inning met een grand-slam homerun Boston Red Sox naar de overwinning had geslagen. Met de homerun boog Boston Red Sox een 1-2 achterstand om in de 5-2 overwinning. De honkballers uit Boston verloren de eerste (0-1) en vierde (7-3) wedstrijd, maar waren in vier andere gelegenheden wel de sterksten: 6-5, 0-1, 3-4 en 5-2.

Afgedwongen

De 21-jarige Arubaan Bogaerts speelde in vier van de zes wedstrijden van de ALCS. De eerste twee nog als invaller. Maar nadat hij in zijn vierde wedstrijd uit de American League Championship Series een ‘ground-rule double’ in de negende inning had geslagen, had hij voor de laatste twee wedstrijden een plek in de basis afgedwongen. Uiteindelijk kwam Bogaerts deze best-of-seven tot drie tweehonkslagen en kreeg hij ook driemaal vier wijd. Hij scoorde vier punten. Bogaerts sloot de ALCS af met een slaggemiddelde van .500.

Xander Bogaerts, die nog maar in augustus van dit jaar zijn debuut maakte in de Major League, heeft zich zo met zijn Boston Red Sox geplaatst voor de World Series. Daarin is vanaf woensdag St. Louis Cardinals de tegenstander. Dit team versperde eerder deze week Kenley Jansen en zijn Los Angeles Dodgers de toegang tot de grote finale. St. Louis Cardinals won vrijdagavond de beslissende wedstrijd uit de best-of-seven met 9-0 van Los Angeles Dodgers.

Save

Cardinals won de eerste (3-2), tweede (1-0), vierde (2-4) en zesde (9-0) wedstrijd om de series naar zich toe te trekken. Los Angeles Dodgers stapte alleen in de derde (3-0) en vijfde (6-4) wedstrijd winnend van het veld.

Kenley Jansen kwam in drie van de zes wedstrijden in actie. In het eerste duel kwam Jansen in de tweede helft van de dertiende inning op de heuvel. Met twee man uit en lopers op het eerste en tweede honk sloeg Carlos Beltran de vijfde pitch van Jansen voor een walk-off honkslag in het rechtsveld. In de derde wedstrijd kwam Jansen opnieuw op de heuvel. Nu was hij een stuk succesvoller. Met drie snelle nullen hield hij de shut-out in stand en kreeg Jansen de save op zijn naam. In wedstrijd vijf schakelde Jansen als closer in de negende inning Yadier Molina, David Freese en Adron Chambers met drie slag uit, maar moest hij tussendoor ook vier hits en twee punten toestaan. St. Louis Cardinals kwam terug tot 6-4, maar wist niet op gelijke hoogte te komen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page