Chris Mowday naar L&D Amsterdam

De Nederlandse international Chris Mowday is één van de twee nieuwkomers volgend seizoen bij L&D Amsterdam. Mowday, die dit jaar tijdens het World Port Tournament zijn debuut maakte in Oranje, komt over van Overgangsklasser RCH-Pinguïns.

Mowday was afgelopen vijf seizoen pitcher bij het Heemsteedse RCH-Pinguïns. In 2009 maakte hij voor deze club zijn debuut in de hoofdklasse. Door de nieuwe bondscoach Steve Janssen werd de in Australië geboren voormalig profpitcher dit jaar voor het eerst opgenomen in de nationale selectie. Zijn debuut volgde tijdens het World Port Tournament waar hij in drie wedstrijden drie innings als reliever gooide. Hij stond daarin vier hits en twee punten toe (6.00).

Komend seizoen keert Mowday bij L&D Amsterdam na vier seizoenen terug in de hoofdklasse. Naast Mowday komt buitenvelder Remco Draijer over van Corendon Kinheim. Draijer speelde al eerder voor de Amsterdamse club. Met de komst van Mowday en Draijer heeft L&D Amsterdam zijn selectie rond. “Dit is een team met een hele sterke verdediging en met veel potentie om verschillende aanvallende spelstijlen te kunnen spelen”, aldus de terugkerende hoofdcoach Charles Urbanus. “Ik kijk er naar uit om met dit team weer aan de slag te gaan.”

L&D Amsterdam heeft afscheid genomen van vier spelers, waaronder oud-internationals Nick Stuifbergen en Wesley Connor. De twee ervaren spelers hebben besloten een punt te zetten achter hun spelersloopbaan in de hoofdklasse. Ook Ben Grover keert niet terug naar Amsterdam. Hij is vertrokken naar de Verenigde Staten. Derde honkman Kevin Weijgertse heeft gekozen voor een overstap naar Mr.Cocker HCAW.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page