Markwell tijdelijk aan de kant bij Leones del Caracas

Diegomar Markwell heeft bij zijn Venezolaanse club Leones del Caracas even plaats moeten maken. De Nederlandse international is op de disabled list geplaatst, zodat de 32-jarige Amerikaanse buitenvelder Aharon Eggleston de kans kan krijgen om de komende periode op proef mee te spelen bij de profclub uit Venezuela.

De Amerikaanse buitenvelder Eggleston werd vandaag door Leones del Caracas aan de selectie toegevoegd. Omdat de Venezolaanse club hierdoor één buitenlandse speler meer dan toegestaan op zijn actieve roster heeft, is Markwell tijdelijk op de disabled list geplaatst. De pitcher van het Rotterdamse Neptunus verwacht uiteindelijk uiterlijk over twee weken weer terug op de heuvel voor Leones del Carcas te keren. In die periode krijgt Eggleston de kans om zich te bewijzen. Na vijftien wedstrijden staat Leones del Caracas op een gedeelde derde plaats met negen overwinningen en zes nederlagen.

Markwell debuteerde op 12 oktober voor Leones del Caracas in de Liga Venezuela Beisbol Profesional (LVBP). Hij speelde tot dusver drie wedstrijden waarin hij in 5 2/3 inning een verdiende puntengemiddelde heeft van 0.00. Markwell gooide drie keer drie slag en twee keer vier wijd en kreeg vier honkslagen tegen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij vorige week zaterdag.

Schijn

Zaterdag 12 oktober maakte Markwell zijn debuut in de met 9-8 verloren wedstrijd tegen Tigres de Aragua. Markwell verving al in de eerste inning startend pitcher Victor Garate nadat die vijf punten had moeten incasseren. Markwell deed het een stuk beter. In 3 2/3 innings stond hij nog wel drie hits toe, maar voorkwam hij een grotere achterstand. Pas nadat Markwell was vervangen, slaagde Tigres de Aragua erin om door nog eens vier punten de winst naar zich toe te trekken.

Drie dagen later werd Markwell de closer in de met 5-6 verloren wedstrijd tegen Caribes de Anzoategui. In het thuisstadion Estadio Universitario moest Markwell het winnende punt toestaan nadat hij in de negende inning schijn maakte. Hij revancheerde zich met een strikeout voor Niuman Romero.

Avontuur

Vorige week zaterdag verving Markwell in de vierde inning startend pitcher Johnnie Lowe in de wedstrijd tegen Bravos de Margarita. Dat gebeurde bij een tussenstand van 0-0 en lopers op het eerste en derde honk. Corey Brown sloeg één van de pitches van Markwell hierna in een dubbelspel, waarop Antoan Richardson het enige punt van de wedstrijd kon scoren. Markwell sloot zijn optreden in de vijfde inning af met vier wijd, een pick-off, een tweehonkslag tegen en drie slag voor Rene Reyes.

Het is het tweede avontuur voor Markwell in Venezuela. In het seizoen 2003-2004 kwam de linkshandige pitcher van DOOR Neptunus in zeven wedstrijden uit voor Cardenales de Lara.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page