Ralph Milliard nieuwe hoofdcoach Twins

Het Oosterhoutse Twins liep afgelopen maand in de serie tegen AdoLakers ternauwernood promotie naar de hoofdklasse mis. Komend seizoen wil de kampioen uit de Overgangsklasse opnieuw een gooi doen naar terugkeer op het hoogste niveau. Daarvoor heeft Twins Ralph Milliard als nieuwe hoofdcoach aangesteld.

Ralph Milliard is één van de Nederlandse honkballers die de Major League wist te bereiken. Tussen 1996 en 1998 speelde hij 42 wedstrijden in de Major League voor Florida Marlins en New York Mets. In de Nederlandse competitie speelde de voormalig international, sinds zijn debuut in 1990, elf seizoenen voor het Bussumse Mr.Cocker HCAW.

Bij deze club zette Milliard na het seizoen 2008 een punt achter zijn actieve spelersloopbaan en ging hij zich toeleggen op het coachen. In eerste instantie als hoofdcoach bij het Rookie League-team van Mr.Cocker HCAW. Maar in 2011 keerde hij terug in de hoofdklasse toen hij bij Corendon Kinheim één van de assistent-coaches werd van Eelco Jansen. Hij vervulde deze taak totdat Jansen in de zomer van 2012 door het bestuur van Kinheim aan de kant werd gezet. Ook Milliard keerde hierna niet meer terug bij de Haarlemse club.

Vandaag maakte Twins bekend een overeenkomst met Milliard te hebben gesloten voor het aankomende seizoen. Hij neemt daarbij de taken over van de huidige hoofdcoach Bart van Gils. In zijn selectie voor het volgende jaar krijgt Milliard in ieder geval de beschikking over twee nieuwe spelers met ervaring in de hoofdklasse. Van Mampaey The Hawks komt pitcher Rick van Dijk over. Tim Schaareman verruilt het Haagse AdoLakers voor de club uit Oosterhout. De speler van Jong Oranje is overigens beperkt inzetbaar, aangezien hij momenteel in de Verenigde Staten honkbalt voor de University of Nebraska.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page