Bernadina en Martis op zoek naar nieuwe club

Profhonkballers Roger Bernadina en Shairon Martis moeten op zoek naar een nieuwe club. Beide spelers hebben deze maand aan hun profclub toestemming gevraagd om free-agent te kunnen worden. Bernadina speelde dit seizoen in de Major League voor Washington Nationals en Philadelphia Phillies. Martis voor Minnesota Twins.

Bernadina begon het seizoen bij Washington Nationals, maar kon bij deze club niet zijn goede seizoen van vorig jaar evenaren. Uiteindelijk werd de Nederlandse international in augustus door Nationals aan de kant gezet. Philadelphia Phillies had wel interesse in de defensief sterke buitenvelder. Maar ook bij deze club kwam Bernadina aanvallend tekort (.178).

Hierop besloot Philadelphia Phillies na afloop van het seizoen Bernadina van het 40-man roster te halen en terug te zetten naar het Triple A-team Lehigh Valley IronPigs. Bernadina, die in 2011 voor het laatst in de Minor League speelde, bedankte voor dat aanbod en maakte vervolgens van zijn mogelijkheid gebruik om free-agent te worden. Hierdoor kan hij nu alsnog op zoek naar een club waarmee hij in 2014 in de Major League kan starten.

Rentree

Dat geldt ook voor Shairon Martis. De Curaçaose pitcher maakte in september na vier jaar zijn rentree in de Major League. Als reliever gooide hij zes wedstrijden voor Minnesota Twins met een verdiende puntengemiddelde van 5.59. Evenals Bernadina werd ook Martis na afloop van het seizoen van het 40-man roster gehaald. Martis koos ook om als free-agent op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe club. Hij krijgt de kans om zich in de kijker te spelen bij andere clubs als hij deze winter voor het tweede jaar op rij gaat spelen voor het Venezolaanse Tiburones de La Guaira. Martis start in het tweede deel van de Venezolaanse wintercompetitie voor dit team.

De Curaçaose binnenvelders Yurendell de Caster en Hainley Statia kunnen hun club wel trouw blijven. De onafhankelijke profclub Winnipeg Goldeyes heeft een optie genomen op De Caster om de Nederlandse international voor het derde jaar op rij terug te laten keren. Statia verlengde zijn Minor League-contract bij Milwaukee Brewers. Voor deze club kwam hij afgelopen seizoen uit voor het Triple A-team Nashville Sounds.

Ontslagen

Voor de Nederlandse honkballer Ibrahin Redan kwam deze maand een einde aan zijn profavontuur. De voormalig speler van het Haagse AdoLakers kreeg bij terugkeer in Nederland van zijn profclub Cincinnati Reds te horen dat hij was ontslagen. Redan verliet na afloop van het afgelopen seizoen nog de Verenigde Staten met de toezegging dat hij mogelijk volgend jaar op een hoger niveau zou mogen spelen.

Redan speelde twee seizoenen voor het Rookie League-team AZL Reds. Hij speelde uiteindelijk 24 wedstrijden als profhonkballer. Redan keert nu terug in de Nederlandse hoofdklasse.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page