Evert-Jan ’t Hoen genomineerd voor Europese prijs

DOOR Neptunus-hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen is genomineerd voor de EBCA Coach of the Year Award. Deze Europese  prijs wordt volgende week uitgereikt door de European Baseball Coaches Association. Eerder wonnen onder meer Steve Janssen en Brian Farley deze onderscheiding.

Vijf Europese coaches zijn vorige week genomineerd voor de EBCA Coach of the Year Award. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van EBCA in het weekeinde van 8 tot en met 10 november in Brussel. Vorig jaar werd de Italiaanse coach Mauro Mazzotti winnaar. Hij plaatste zich met Spanje, onder meer ten koste van het sterke Israel, voor de World Baseball Classic.

Evert-Jan ’t Hoen is de eerste in Nederland geboren coach, die is genomineerd voor deze onderscheiding. Niettemin hebben sinds de prijs in 2008 in het leven is geroepen, al verschillende coaches een nominatie ontvangen voor hun succes in het Nederlandse honkbal.

Wereldkampioen

De Belgische coach Steve Janssen was de eerste. Hij werd uitgeroepen tot Coach of the Year in 2009, nadat hij met DOOR Neptunus landskampioen was geworden. In 2011 waren de Amerikaan Brian Farley en de Venezolaan Ivan Rodriguez genomineerd. Farley was even daarvoor met het Nederlands honkbalteam wereldkampioen geworden en werd daarmee volgens verwachting winnaar van de prijs.

’t Hoen is dit jaar de vierde coach uit Nederland geworden die een nominatie heeft ontvangen. Volgens het juryrapport niet alleen vanwege zijn prestaties met de Nederlandse landskampioen DOOR Neptunus, maar ook in verband met zijn inzet voor de ontwikkelingen van spelers in de regio Rotterdam.

World Series

’t Hoen kan rekenen op forse concurrentie. Hij neemt het in de strijd op tegen de Italiaanse coach Doriano Bindi, de Tsjechen Jan Gregori en David Winkler (hoofdcoach Draci Brno en het Tsjechische U18-team) en Chris Higgins (van het Duitse Hünstetten Storms). Gregori boekte met het Tsjechische team de eerste Europese overwinning ooit tijdens de Little League World Series in Williamsports.

Voor Bindi is het zijn tweede nominatie op rij. Hij veroverde als coach met T&A San Marino voor de derde opeenvolgende keer de Italiaanse landstitel. Het was voor het eerst sinds 1968 dat deze prestatie werd behaald in de Italiaanse competitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page