Van den Hurk brengt spanning in Korean Series terug

Met twee perfecte innings heeft Rick van den Hurk de spanning in de Korean Series tussen Samsung Lions en Doosan Bears teruggebracht. De Nederlandse profpitcher stapte als reliever voor Samsung Lions met de 5-7 winst van het veld in het Jamsil Stadium in Seoul.

Samsung Lions werd na de eerste twee wedstrijden op een 2-0 achterstand gezet. Vandaag moest er bij een 3-1 achterstand in de best-of-seven van de Korea Baseball Organization (KBO) worden gewonnen om de derde landstitel op rij in het vizier te houden. Vier dagen nadat Van den Hurk als starter nog zes inning had gegooid, werd hij nu voor Samsung Lions als reliever in de zevende inning naar de heuvel gedirigeerd.

Niet gehinderd door zenuwen, hield Van den Hurk in het met 25.500 volgepakte Jamsil Stadium bij een 5-5 tussenstand zijn hoofd koel. Zijn ballen bereikten een snelheid tot 154 kilometer per uur. Van den Hurk stond in twee innings geen enkele loper toe op de honken en gooide in zowel de zevende als achtste inning drie slag.

Solohomeruns

Ondertussen hernam Samsung Lions via twee binnengeslagen punten van Park Han-yi in de achtste inning de leiding door middel van een beslissende 5-7 voorsprong, waarmee een zesde wedstrijd uit de finaleserie werd afgedwongen. Voor de zesde en eventueel zevende wedstrijd op donderdag en vrijdag keren de twee teams terug naar het Daegu Stadium van Samsung Lions.

De slagploeg van Samsung Lions kwam dit duel tot elf honkslagen, waaronder solohomeruns in de eerste en derde inning en nam al vroeg in de wedstrijd een 1-4 voorsprong. Niettemin moest de ploeg van Van den Hurk wachten tot de achtste inning voordat de tweede zege uit de Korean Series een feit was.
Samsung Lions kan de eerste Koreaanse club worden die drie opeenvolgende jaren zowel de reguliere competitie als de Korean Series wint. Nog niet eerder won een team echter bij een 3-1 achterstand in de best-of-seven uiteindelijk de Korean Series. Doosan Bears, dat in 2001 voor het laatst kampioen werd, kan het eerste team ooit worden dat als nummer vier uit de reguliere competitie winnaar wordt van de Korean Series.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page