Andrelton Simmons wint Gold Glove

In het seizoen dat Andrelton Simmons zijn debuut heeft gemaakt voor het Nederlands honkbalteam, heeft de Curaçaose honkballer zijn eerste prestigieuze Rawlings Gold Glove Award gewonnen.  De speler van Atlanta Braves werd gisteravond uitgeroepen tot beste korte stop van de National League.

De 24-jarige Simmons maakte nog maar vorig jaar zijn debuut in de Major League. In dat jaar speelde hij 49 wedstrijden voor Atlanta Braves. Aan het begin van dit jaar debuteerde hij voor het Nederlands team tijdens de World Baseball Classic. Simmons werd niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend van groot belang voor Oranje.

Met zijn dosis internationale ervaring begon Simmons in april aan zijn eerste volledige seizoen in de Major League. Daarin reeg hij de ene spectaculaire actie aan de andere. Uiteindelijk speelde Simmons 157 wedstrijden met zeventien homeruns en een slaggemiddelde van .248. In die wedstrijden maakte hij slechts veertien veldfouten (.981). Door zijn sterke verdediging voorkwam Simmons dit seizoen een recordaantal van 41 punten.

Nominatie

Simmons was samen met rechtsvelder Jason Heyward de enige speler van Atlanta Braves met een nominatie voor een Rawlings Gold Glove Award. Heyward liep de prijs mis, maar Simmons werd gisteravond wel tot winnaar uitgeroepen. De honkballer van Curaçao is nog maar de eerste binnenvelder van Atlanta Braves die een Gold Glove wint sinds Terry Pendleton in 1992. De winnaars worden, sinds de Gold Gloves in 1957 in het leven zijn geroepen, bepaald door managers en coaches uit de Major League.

Simmons was voor de positie van de korte stop genomineerd samen met de veteraan Troy Tulowitzki (Colorado Rockies) en Ian Desmond (Washington Nationals). Tulowitzki was winnaar van de Gold Glove in 2010 en 2011. Simmons is de tweede speler van Curaçao met een Gold Glove sinds Andruw Jones. Jones won als speler van Atlanta Braves tussen 1998 en 2007 tien Gold Gloves op rij als beste midvelder in de National League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page