Girigori en Raap van Zwijndrecht naar AdoLakers

AdoLakers heeft de eerste namen bekendgemaakt van nieuwe spelers voor het aankomende seizoen. De onlangs aangestelde hoofdcoach Eugene Henson krijgt in ieder geval de beschikking over pitcher Jurandy Girigori en catcher Brian Raap. Het tweetal maakt de overstap van Zwijndrecht, nadat de twee in 2012 al samen in de hoofdklasse uit waren gekomen voor Sparta/Feyenoord.

De 29-jarige Jurandy Girigori keert daarmee terug in Den Haag. In het seizoen 2011 speelde hij al voor Ado in de hoofdklasse. Hij gooide toen in de vijfde en beslissende wedstrijd uit de Promotie/Degradatie Series tegen Euro Stars een complete wedstrijd om zijn ploeg in de hoofdklasse te houden. In de reguliere competitie kwam hij toen in achttien wedstrijden tot een verdiende puntengemiddelde van 5.31. Een jaar later Een jaar later speelde de Curaçaose honkballer een seizoen in de hoofdklasse voor Sparta/Feyenoord.

Hij was toen ploeggenoot van catcher Brian Raap, die samen met Girigori in november 2012 de overstap maakte naar Zwijndrecht. Raap debuteerde in 2012 als catcher voor Sparta/Feyenoord op het hoogste niveau. De honkballer van Curaçao kwam in 2012 in 29 wedstrijden tot zeventien honkslagen (.183 ). Op Curaçao kwam Raap uit voor St. Maria Pirates, waar hij in 2007 werd onderscheiden met de Wenny Jakoba Award.

Kampioen

Ook nieuwkomers Stephen Henson (Tridents) en Joshua Zara (UVV) speelden al eens in de hoofdklasse. De twintigjarige binnenvelder Stephen Henson debuteerde op zaterdag 13 april 2013 voor DOOR Neptunus in de hoofdklasse in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. De honkballer van Jong Oranje speelde uiteindelijk negen wedstrijden met twee honkslagen (.087) en vijf vrije lopen. Bovendien werd hij met Tridents kampioen in de Rookie League.

Joshua Zara maakte al op zondag 17 april 2011 zijn debuut voor Ado in de hoofdklasse. Een dag later sloeg de binnenvelder op het pitchen van Nick Veltkamp (Corendon Kinheim) zijn enige honkslag tot dusver. Hij speelde in dat seizoen alleen in deze twee wedstrijden voor de hoofdmacht. Afgelopen seizoen kwam de 22-jarige Arubaanse honkballer uit voor het Rookie League-team van UVV, maar nu keert hij dus weer terug naar Den Haag.

Groot belang

AdoLakers heeft verder laten weten dat van het Rookie League-team van L&D Amsterdam de negentienjarige buitenvelder Jesper van Aken over komt. Daarnaast voegt de Haagse club nog de Arubaan Christian Diaz aan zijn selectie toe. Diaz is inzetbaar als buitenvelder en pitcher. Afgelopen seizoen kwam hij uit in de Overgangsklasse voor Orioles uit Bergschenhoek.

De komende periode hoopt AdoLakers meer spelers aan zijn selectie toe te kunnen voegen. Pitcher Timo van Ancum liet eerder al weten de Haagse club trouw te blijven. Hij was van groot belang tijdens de afgelopen Promotie/Degradatie Series. In de best-of-five tegen Twins stapte hij in drie wedstrijden als winnend werper van de heuvel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page