Martinus met uitgedunde selectie verder bij Kinheim

Corendon Kinheim ziet drie basisspelers vertrekken. De Haarlemse club heeft afscheid moeten nemen van Dirk van ’t Klooster, Remco Draijer en Roy Seltenrijch. In Wim Martinus is een opvolger gevonden voor de opgestapte hoofdcoach Hans Lemmink.

Hans Lemmink gaf in september al aan zijn taken als hoofdcoach bij het Haarlemse Kinheim neer te leggen. Vrij snel hierna werd in assistent-coach Wim Martinus een opvolger gevonden. De oud-international keert daarmee terug aan het roer bij een hoofdklasseclub.

Martinus begint volgend jaar aan zijn tweede seizoen bij het Haarlemse Kinheim. Afgelopen seizoen was de Arubaan actief als derde honkcoach. Voor Martinus wordt het zijn derde hoofdklasseclub waar hij aan de slag gaat als hoofdcoach. Eerder leidde hij de teams van Sparta/Feyenoord (2005 en 2006) en ADO (2007). Hij was van 2008 tot en met 2012 bovendien één van de coaches bij DOOR Neptunus. Sinds 2006 maakt Martinus deel uit van de coachingstaf van het Nederlands team.

Kampioen

In Haarlem wordt Martinus begeleid door assistent-coach Stanley Engelhardt en nieuwkomer Michael Crouwel. Crouwel , voormalig profhonkballer uit de organisatie van Philadelphia Phillies, speelde jarenlang in de Nederlandse hoofdklasse voor onder meer Haarlem Nicols, Kinheim en Amsterdam Pirates. Hij speelde bovendien 56 wedstrijden voor het Nederlands team. Crouwel was eerder één van de coaches in de hoofdklasse bij Amsterdam Pirates (2003 tot en met 2005) en ADO (2006).

De drie coaches zien enkele belangrijke spelers vertrekken. Zo moet Corendon Kinheim het volgend jaar doen zonder Remco Draijer, de beste slagman van Kinheim in de reguliere competitie. Draijer keert terug bij L&D Amsterdam. Ook Dirk van ’t Klooster (Vaessen Pioniers) en Roy Seltenrijch (Mr.Cocker HCAW) keren niet terug in Haarlem. Pitcher Steven van Groningen vertrekt in het kielzog van Van ’t Klooster naar Vaessen Pioniers. Als toevoeging zijn Calvin en Bruce, de twee zonen van hoofdcoach Wim Martinus, aan de selectie toegevoegd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page