Pitchers Koeiman en Karel naar Vaessen Pioniers

In navolging van de eerder aangekondigde komst van veteraan Dirk van ’t Klooster heeft Vaessen Pioniers ook vier nieuwe pitchers aan zijn selectie toegevoegd. Eén van hen is Elton Koeiman, die afgelopen seizoen voor Mampey The Hawks de meeste complete wedstrijden (8) in de hoofdklasse gooide. Koeiman kwam in 100 1/3 innings tot een verdiende puntengemiddelde van 4.31.

Met de toevoeging van Dirk van ’t Klooster en Elton Koeiman heeft Vaessen Pioniers nog een dosis ervaring aan de al zeer ervaren ploeg toegevoegd. Koeiman debuteerde al in 1994 voor Twins in de hoofdklasse. Sindsdien speelde hij voor DOOR Neptunus, Ado, Sparta/Feyenoord en Mampaey The Hawks op het hoogste niveau. In het seizoen 1997 maakte hij bovendien deel uit van het Nederlands team.

Koeiman nam voor Mampaey The Hawks de meeste overwinning voor zijn rekening in de reguliere competitie. Hij won viermaal in vijftien wedstrijden. Drie andere nieuwe pitchers in de Hoofddorpse selectie zijn Reggie Bomberg (AdoLakers), Steven van Groningen (Corendon Kinheim) en Sedley Karel (Mr.Cocker HCAW). Bomberg honkbalt momenteel in de Verenigde Staten voor Carl Albert State College. Steven van Groningen kwam bij Corendon Kinheim door een blessure aan zijn elleboog in slechts zeven wedstrijden uit (2.03).

Vertrek

Tegenover de komst van deze nieuwe werpers staat ook het vertrek van diverse spelers. Jefferson Muzo (Corendon Kinheim) en Daley Paalvast (Mr.Cocker HCAW) vervolgen hun carrière bij een andere hoofdklasseclub. Pitchers Kevin Miner en Joran Klarenbeek gaan samen met derde honkman Michael Pluijmers op een lager niveau honkballen bij Alcmaria Victrix. Shane Gnade en Skip Visser gaan voor RCH-Pinguïns honkballen in de Overgansklasse.

Pitcher Mika de Lincel heeft besloten te stoppen. Ook de Amerikaan Phillip Ortez, in de reguliere competitie de beste slagman bij Pioniers (.361), keert niet meer terug in Hoofddorp. Voor de start van het nieuwe seizoen wil de formatie van hoofdcoach Robert Klaver het vertrek van deze spelers nog opvangen met een Amerikaanse pitcher en derde honkman.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page