Pitchers komen en gaan bij Mampaey The Hawks

Mampaey The Hawks heeft afscheid moeten nemen van vier pitchers. Wel is de club uit Dordrecht erin geslaagd vier nieuwe pitchers aan te trekken. Mampaey The Hawks staat komend seizoen voor het eerst onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Dino Anasagasti.

Mampaey The Hawks heeft de afgelopen dagen een groot aantal spelers zien vertrekken. De grootste aderlating is het vertrek van pitcher Elton Koeiman naar Vaessen Pioniers. Maar ook Urving Kemp (DOOR Neptunus) en Kevin Noordzij (UVV) stapten over naar een andere hoofdklasselclub. Zes andere spelers gaan op een lager niveau honkballen. Pitcher Rick van Dijk bij Twins in de Overgangsklasse, Pim Swinkels verhuist naar Saints. Erwin Bonis, Friso Arkenbout, Allard Lammerts van Buren en Koen Merkx hebben overschrijving aangevraagd naar Euro Stars.

Het vertrek van deze spelers moet voornamelijk worden opgevangen met talentvolle honkballers uit de opleiding van DOOR Neptunus. Dat zijn José Moreno, Jules Peters en Quin Tramm. De jeugdinternationals Moreno en Peters maakten dit jaar voor de Rotterdamse landskampioen hun debuut in de hoofdklasse. Buitenvelder Peters speelde drie wedstrijden in de reguliere competitie. Moreno gooide als pitcher vijf duels in zijn eerste hoofdklasseseizoen. Het drietal werd afgelopen seizoen met DOOR Tridents kampioen in de Rookie League.

Kampioen

Andere nieuwkomers zijn binnen- en buitenvelder Louie-Jay Sienders (Euro Stars), pitcher Evan Simmons (Zwijndrecht), pitcher Carlo Tavares (Euro stars) en catcher Aschwin Rokx. Deze laatste speler kwam eerder al kortstondig voor DOOR Neptunus uit in de hoofdklasse, maar speelde vorig jaar niet. Mampaey The Hawks hoopt de selectie voor aanvang van het nieuwe seizoen nog aan te vullen met een pitcher en binnenvelder uit het buitenland. Daarbij gaat de voorkeur uit naar spelers die al eerder actief waren voor de club uit Dordrecht.

De selectie van Mampaey The Hawks staat het komende seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Dino Anasagasti. Hij wordt geassisteerd door Louis Maduro. De ervaren Eric de Vries is aangesteld om de pitchers te trainen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page